Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'V Vatikanu stvarjenje vidimo kot stalni proces'

Objava: 20. 01. 2011 / 10:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

'V Vatikanu stvarjenje vidimo kot stalni proces'

Protestantski genetik in nobelovec Werner Arber v pogovoru za vatikanski radio o svojem imenovanju za predsednika Papeške akademije znanosti.

Dejstvo, da je papež Benedikt XVI. za predsednika Papeške akademije znanosti pred kratkim imenoval reformiranega protestanta, za nobelovca Wernerja Arberja ne predstavlja nikakršnih težav. Kot pravi sam, je bil že od nekdaj navdušen, kako so se na omenjeni akademiji vse od nastanka zbirali vrhunski znanstveniki z vseh celin, ne glede na njihovo veroizpoved ali spol. Ta širina omenjene vatikanske ustanove je 'izredno napredna,' je Arber povedal v pogovoru za vatikanski radio kmalu po svojem imenovanju.

Novih zadolžitev in nalog se švicarski znanstvenik zelo veseli in poudarja, da je s sodelavci v Vatikanu 'resnično izredno zadovoljen'. Tam na 'stvarjenje gledajo kot na stalni proces,' ugotavlja vrhunski molekularni biolog in genetik. Kot pojasnjuje, se mu pogosto zdi o novih spoznanjih na področju znanosti dosti lažje razpravljati v Vatikanu kot pa v marsikaterih protestantskih krogih, še posebej med evangelčani v Združenih državah Amerike, ki o evoluciji nočejo niti slišati. Na Papeški akademiji se Arber po lastnih besedah počuti 'intelektualno in znanstveno odlično izzvan'. Enainosemdesetletni strokovnjak je Nobelovo nagrado za medicino prejel leta 1978.

Njegove trenutne naloge so predvsem načrtovanje in izvedbe zasedanj, ki pokrivajo širino naravoslovnih znanosti in so velikega pomena za splošno razumevanje sveta. Kot primere Arber navaj kozmologijo, fiziko, kemijo in vprašanja o nastanku življenja.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh