Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Veliki Britaniji ponovno aretirali uličnega pridigarja

Objava: 04. 06. 2010 / 09:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Veliki Britaniji ponovno aretirali uličnega pridigarja

Aretacije pridigarjev, ki izrazijo svoje stališče o homoseksualnosti, se nadaljujejo

Konec aprila so v Veliki Britaniji aretirali evangeličanskega uličnega pridigarja, ker je v pogovoru z mimoidočimi na ulici izrazil prepričanje, da je homoseksualno vedenje greh, ker tako piše v Bibliji. Gre za drugi podoben incident v zadnjih mesecih, so poročali na spletni strani http://www.24kul.si/.


Dvainštiridesetletni pridigar Dale McAlpine je 20. aprila delil letake v mestu Workington, ko je k njemu pristopilo nekaj mimoidočih in policist, ki se je identificiral kot homoseksualec. V pogovoru je McAlpine izrazil svoje prepričanje, da je homoseksualnost greh, saj je v nasprotju z Božjo besedo v Bibliji. Policija ga je nato aretirala in obtožila uporabe žaljivih besed ali žaljivega vedenja po zakonu o javnem redu. V priporu je ostal sedem ur, po plačilu varščine pa so ga izpustili pod pogojem, da do nadaljnega ne bo pridigal v javnosti.

McAlpine je po dogodku povedal, da se je počutil globoko pretresenega in ponižanega, da je bil aretiran v svojem lastnem mestu in da so ga obravnavali kot navadnega kriminalca pred ljudmi, ki jih pozna. Njegova svoboda je bila odvzeta, je pojasnil, zaradi govoric nekoga, ki mu ni bilo všeč, kar je povedal, in obtožen je bil po zakonu, ki njegovemu primeru ni ustrezal.

Po pregledu dokazov se je tožilstvo odločilo, da ga oprosti vseh obtožb 'huliganstva'. McAlpine je tako že pripravljen ponovno pridigati na ulici, kar je v Veliki Britaniji tradicija, ki sega v 18. stoletje. Kot pravi sam, je to je zmaga za svobodo govora, in upa, da ni na poti proti policijski državi in policiji, ki bo nadzorovala misli. Nestrpno že čaka, da gre znova na ulico in pridiga Božjo besedo.

Kljub McAlpinovi oprostitvi marsikateri komentator opozarja, da ne gre za nedolžen nesporazum, ki bi zadeval le ulične pridigarje v Veliki Britaniji. Z nedavnimi areticijami je bil poslan signal kristjanom vsega zahodnega sveta: na glas izražati svoje prepričanje o homoseksualnosti je lahko nevarno.

Povezave: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/B0EDF88AAB4E32FFC1257700007B208E?OpenDocument

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh