Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Veliki Britaniji ponovno razpravljajo o splavu

Objava: 28. 06. 2010 / 07:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Veliki Britaniji ponovno razpravljajo o splavu

Nasprotniki splava v britanskem parlamentu se ponovno potegujejo za znižanje zakonsko predpisane meje za opravljanje splava

Zdravniki v Veliki Britaniji ne vidijo razloga, zakaj bi znižali zakonsko predpisano mejo za opravljanje splava, ki v Veliki Britaniji dopušča prekinitev nosečnosti do štiriindvajsetega tedna. Nasprotniki splava v britanskem parlamentu so ponovno vložili zahtevo za znižanje te meje.

Kot so minuli teden poročali britanski mediji, naj bi vlada vložila zahtevo za raziskavo o odzivu zarodkov na splav, ta pa naj bi pokazala, da v starosti štiriindvajset tednov zarodki še ne občutijo nikakršnih bolečin. S to raziskavo je poklicno združenje ginekologov zavrnilo argumente zaščitnikov življenja, da splav nerojenemu otroku povzroči neznosne bolečine.

Z etičnega vidika splava ni moč upravičiti, je pojasnila tiskovna predstavnica združenja Za Življenje. Tudi če je nosečnost prekinjena ‘na human način’, to ne upraviči dejstva, da je bilo s tem prekinjeno človeško življenje, so njene besede povzeli britanski mediji.

Prekinitev nosečnosti je v Veliki Britaniji zakonsko dovoljena do štiriindvajsetega tedna, pred posegom pa mora nosečnica pridobiti mnenje in soglasje dveh zdravnikov.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh