Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vabilo na predstavitev cerkvenega dokumenta

Objava: 15. 05. 2008 / 10:27
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vabilo na predstavitev cerkvenega dokumenta


ETIKA V CESTNEM PROMETU


Papeški svet za pastoralo migrantov in potujočih je lani izdal Navodilo o pastoralni oskrbi ljudi na cesti. V njem govori o človekovi odgovornosti v cestnem prometu in etičnem ravnanju. Slovenski prevod je izšel v zbirki Cerkveni dokumenti.

V knjižici Etika v cestnem prometu je prvi del omenjenega navodila.

Z objavo želimo udeležence v prometu spodbuditi k bolj odgovornemu ravnanju v prometu. Človeški dejavnik je vzrok za kar 90 % prometnih nesreč. Ljudje umiramo na cesti, se poškodujemo, uničujemo sebe in druge.

Predpisi in pravila, kazni in povračila ne koristijo veliko, če ljudje ne sprejemamo svoje odgovornosti in ne živimo po vesti. Knjižica nas želi odvrniti od razkazovanja »moči in svobode« in nas spodbuditi k bolj odgovornemu ravnanju na cesti. Navodilo je duhovito povzeto v deset zapovedi za voznike, ki jih velja spoštovati zaradi sebe in drugih!


Predstavitev Etike v cestnem prometu bo v torek, 20. maja, ob 12.30 v prostorih Galerije Družina, na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.

O knjižici bodo spregovorili gospod Ljubo Zajc , Direktorat za promet, gospod Robert Štaba, Varna pot ter dr. Rafko Valenčič, urednik zbirke Cerkveni dokumenti.



Vabljeni!

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh