Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vabilo na predstavitev monografije in odprtje razstave

Objava: 22. 08. 2007 / 12:50
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vabilo na predstavitev monografije in odprtje razstave



Ciril Velkovrh
Glej, kako lep je ta naš svet


Pri založbi Družina smo izdali barvno monografijo Glej, kako lep je ta naš svet. V njej je avtor, fotograf in planinski popotnik, zbral besedila z najbolj odmevnih razstav fotografij naravne in kulturne dediščine, ki jih je imel po številnih slovenskih mestih in vaseh. Med posnetimi fotografijami je tudi 350 znamenj, cerkva in drugih obeležij, ki se nahajajo ob Slovenski planinski poti in predstavljajo pomemben del naše kulturne dediščine.

Na razstavah so slavnostni govorniki, kulturni delavci, mojstri fotografije, akademski slikarji in kiparji, akademiki, duhovniki in celo škofje, pripovedovali o lepotah slovenske pokrajine in umetniški vrednosti fotografiranih spomenikov. Njihove besede, zbrane v tej knjigi, je avtor popestril z izbranimi fotografijami krajev, kjer so bile razstave in s simbolnimi fotografijami spomenikov, ki se nanje navezujejo.

Predstavitev nove knjige bomo obogatili s priložnostno razstavo Velkovrhovih ciklusov fotografij Cerkve ob Slomškovi poti in Znamenja ob planinskih poteh. Predstavitev in odprtje razstave bo v četrtek, 30. avgusta. ob 19. uri v prostorih Galerije Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani. O novi knjigi bo govoril dr. Janez Gril, o razstavi pa akademik Zorko Simčič.


Prisrčno vas vabimo, da se udeležite slovesnosti.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh