Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vabilo na zahvalno romanje v Rim

Objava: 14. 12. 2007 / 12:01
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vabilo na zahvalno romanje v Rim

Vabilo na romanje ob obisku ad limina apostolorum




Turistično romarski urad Družina od 24. in 27. januarja 2008 vabi vernike, duhovnike, redovnike in redovnice na zahvalno romanje v Rim, ko bodo slovenski škofje pri svetem očetu na obisku ad limina apostolorum. Zahvalno mašo ob obisku slovenskih škofov v Rimu bo daroval kardinal dr. Franc Rode.

Program obiska

Četrtek, 24. januar (Ljubljna-Orvieto-Rim)
Iz Ljubljane se bomo z avtobusom odpeljali proti Italiji. Mimo Benetk in Bologne bomo skozi čudovito toskansko pokrajino prispeli do Orvieta. Povzpeli se bomo z zobato železnico in si ogledali to lepo srednjeveško mestece. Zvečer bomo prispeli v Rim. Večerja in nočitev.

Petek, 25. januar 2008
Po dopoldanski maši bomo začeli spoznavati rimske znamenitosti. Ogledali si bomo središče mesta, kjer bomo občudovali Kapitol, stari kolosej, kjer se bomo spomnili na antične bitke, in Konstantinov slavolok. Vstopili bomo v baziliko sv. Janeza Lateranskega in Marije Snežne ter se podali na Španski trg, kjer bomo nekoliko posedeli na znamenitih stopnicah. Da se bomo še kdaj vrnili v to lepo mesto bomo vrgli novčič v vodnjak Trevi. Večerja in nočitev.

Sobota, 26. januar 2008 (Rim-Vatikan-Rim)
Po zajtrku vožnja proti trgu sv. Petra. Vstopili v baziliko sv. Petra in se poklonili svetemu očetu Janezu Pavlu II. Ob 11. uri bo zahvalno mašo vodil kardinal Rode. Popoldan se bo, kdor bo želel lahko povzpel na kupolo in si ogledal Trg sv. Petra še s ptičje perspektive. Sprehodili se bomo tudi do bližnjega angelskega gradu. Večerja in nočitev.

Nedelja, 27. januar 2007
Po zajtrku se bomo odpeljali do katakomb sv. Kalista, ki slovijo po kriptah nekaterih papežev in kripti sv. Cecilije. Po zanimivih ogledih se bomo odpravili proti baziliki sv. Pavla, kjer bo maša in se nato odpravili domou, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Dodatne informacije dobite na Turistično romarskem uradu Družina

VEČ


Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh