Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan in Bosna ratificirala sporazum o duhovni oskrbi vojakov

Objava: 16. 09. 2010 / 07:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan in Bosna ratificirala sporazum o duhovni oskrbi vojakov

Vatikanski zunanji minister Mamberti je prepričan, da bodo Cerkve ‘kljub težavam obravnavane spoštljivo in po demokratičnih načelih’.

Sveti sedež in država Bosna in Hercegovina sta ratificirala sporazum o katoliški duhovni oskrbi vojakov za državne oborožene sile. Kot so sporočili z Vatikanskega tiskovnega urada, sta vatikanski državni tajnik Tarcisio Bertone in zunanji minister Bosne in Hercegovine Sven Alkalaj minuli torek v Vatikanu izmenjala ratifikacijski listini. Slovesnosti se je udeležil tudi vatikanski zunanji minister, nadškof Dominique Mamberti.

Sporazum sta obe strani podpisali 8. aprila letos v Sarajevu, že leta 2006 pa sta se Sveti sedež ter Bosna in Hercegovina v temeljni pogodbi dogovorila glede duhovne oskrbe katoliških pripadnikov oboroženih sil.

Ratifikacija sporazuma je temeljni kamen za ‘odlične odnose’ med Svetim sedežem ter Bosno in Hercegovino, je v svojem govoru poudaril nadškof Mamberti. Izrazil je tudi svoje prepričanje, da bodo vse Cerkve in verske skupnosti, ki so prisotne v državi, ne glede na težave obravnavali spoštljivo in po demokratičnih načelih. To velja predvsem na področju svobode veroizpovedi, je poudaril vatikanski zunanji minister. Ob koncu je izrazil upanje, da bo s tem Bosna in Hercegovina nadaljevala svojo integracijsko pot proti Evropi.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh