Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan in Izrael se pogajata o pravnih vprašanjih

Objava: 14. 12. 2010 / 09:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan in Izrael se pogajata o pravnih vprašanjih

Konferenca pod vodstvom namestnika vatikanskega zunanjega ministra msgr. Balestrera in njegovega izraelskega kolega Dannyja Ayalona v Jeruzalemu.

Vatikansko-izraelska delovna komisija se je minuli teden sestala na skupščini v Jeruzalemu. Na konferenci pod vodstvom namestnika vatikanskega zunanjega ministra msgr. Balestrera in njegovega izraelskega kolega Dannyja Ayalona so razpravljali o 'naslednjih korakih do zaključka načrtovanega dogovora, je bilo zapisano v uradnem poročilu, ki so ga minuli petek objavili v Vatikanu.

Srečanje, na katerem so razpravljali o odprtih pravnih in gospodarskih vprašanjih Cerkve v Sveti deželi ter o cerkveni posesti, se je odvijalo v 'dobrem in odprtem ozračju'. Naslednje zasedanje prirejajo 16. junija prihodnje leto v Vatikanu, delovne skupine pa se bodo sestale že 3. februarja.

Ob začetku pogovorov so na zasedanju predstavili telegram, ki ga je po naročilu papeža Benedikta XVI. izraelskemu predsedniku vlade poslal vatikanski državni tajnik Tarcisio Bertone. Ob gozdnih požarih, ki so divjali po severu Izraela, je Benedikt XVI. žrtvam katastrofe zagotovil svoje molitve in solidarnost z družinami preminulih ter z vsemi ranjenimi in poškodovanimi.

Pogajanja, pri katerih gre za tradicionalno oprostitev davkov za katoliške neprofitne organizacije, ki delujejo v Sveti deželi, trajajo že šestnajst let, vendar pogajalci še vedno niso dosegli konkretnega izida. Temeljna pogodba, ki je bila sklenjena med Vatikanom in Izraelom konec leta 1993 in ji je pol leta kasneje sledila izmenjava veleposlanikov, je sprva predvidevala, da bosta obe strani enotno mnenje dosegli v obdobju dveh let.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh