Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan obsoja izraelski napad na konvoj humanitarne pomoči

Objava: 02. 06. 2010 / 07:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan obsoja izraelski napad na konvoj humanitarne pomoči

P. Lombardi je napad označil kot 'nepotrebno izgubo človeških življenj'

Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi je v sporočilu za medije obsodil nedavni napad Izraelcev na konvoj humanitarne pomoči za Palestince in ga označil kot 'nepotrebno izgubo človeških življenj'. Obenem je izrazil zaskrbljenost Vatikana nad trenutnim položajem na Bližnjem Vzhodu.

V ponedeljek so izraelski vojaki napadli turški konvoj šestih plovil, ki so skušala premagati triletno izraelsko pomorsko blokado območja Gaze. Kot so poročale tuje agencije, je v nasilnem spopadu življenje izgubilo devet palestinskih podpornikov. Plovila so bila naložena s humanitarno pomočjo za Palestince z območja Gaze.

Po besedah p. Lombardija je to izredno boleč dogodek, še posebej zaradi popolnoma nepotrebne izgube človeških življenj. Kot je dejal, v Vatikanu dogajanje spremljajo z veliko pozornostjo in zaskrbljenostjo. Sveti sedež vedno nasprotuje uporabi nasilja pri razreševanju sporov, ne glede na to, zakaj do njih pride, je pojasnil vatikanski tiskovni predstavnik, saj nasilje močno otežuje iskanje mirnih rešitev, te pa so edine, ki vodijo v prihodnost.

V luči skorajšnjega papeževega potovanja nna Ciper od 4. do 6. junija letos je p. Lombardi dejal, da namerava sveti oče, tako kot vedno, tudi tokrat na nemirna področja prenesti sporočilo miru. Med svojim obiskom na Cipru bo Benedikt XVI. krajevnim škofom predstavil 'instrumentum laboris' oz. delovni dokument za bližnjevzhodno sinodo, ki jo v Rimu pripravljajo v letošnjem oktobru.

Ciper velja za osrednjo točko krščanskih prizadevanj za dosego miru na Bližnjem Vzhodu.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh