Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan poziva k ekološko osveščenemu turizmu

Objava: 16. 09. 2010 / 06:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan poziva k ekološko osveščenemu turizmu

Sporočilo letošnje poslanice ob svetovnem dnevu turizma pravi, da je stanoviten turizem edina možnost za povezavo gospodarskega dobička, zaščite naravnih virov in boja proti revščini.

Ob svetovnem dnevu turizma pri Papeškem svetu za pastoralo preseljencev in turistov pozivajo k ekološko osveščenemu turizmu. Turizem se ne bi smel izogniti svoji odgovornosti za zaščito biološke raznolikosti, ampak bi moral dejavno skrbeti zanjo, je zapisano v poslanici.

Tema letošnjega svetovnega dne turizma, ki ga obhajamo 27. septembra, je ‘Turizem in biološka raznolikost’. V poslanici je še zapisano, da bi se morala gospodarski razvoj in varovanje okolja medsebojno dopolnjevati, ne pa da ju obravnavamo kot dva popolnoma nasprotujoča si pojma. Dolgoročno gledano je stanoviten turizem edina možnost za povezavo gospodarskega dobička, zaščite naravnih virov in boja proti revščini.

Papeški svet zato poziva vse vlade, naj izdajo ‘jasne zakone’, s katerimi bodo zaščitili in okrepili raznolikost vrst. S povečanim vlaganjem in izobraževanjem bi bilo potrebno spodbujati prednosti turizma in zmanjšati njegove slabosti. Obenem bi morali tako zaposleni v turizmu kot tudi turisti sami prispevati k temu, da negativne učinke turizma zmanjšamo na najnižjo možno raven. Za zadovoljitev želja turistov ne bi smela trpeti ne zgodovinska ne kulturna dediščina turističnega cilja.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/3363AF2193794671C1257751002923A8?OpenDocument

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh