Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan poziva k pomoči kristjanom v Sveti deželi in Siriji

Objava: 06. 03. 2012 / 10:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan poziva k pomoči kristjanom v Sveti deželi in Siriji

Vodja Kongregacije za vzhodne Cerkve, kardinal Sandri, vernike poziva k velikodušnem darovanju pri nabirkah za Sveto deželo na letošnji veliki petek.

Vatikan je pozval k pomoči kristjanom na Bližnjem vzhodu. Katoličani po vsem svetu naj bi solidarno stali ob strani svojim bratom in sestram v veri v Izraelu in Palestini, pa tudi v Jordaniji, Siriji, Libanonu in Egiptu, je zapisano v pozivu vatikanske Kongregacije za vzhodne Cerkve, ki so ga objavili minuli konec tedna. V papeževem imenu je vodja omenjenega vatikanskega urada, kardinal Leonardo Sandri, vernike pozval k velikodušnem darovanju pri tradicionalni nabirki za Sveto deželo na letošnji veliki petek, 6. aprila.

Obenem je Vatikan izrazil zaskrbljenost zaradi nasilja na tem področju, še posebej v Siriji in Sveti deželi. To pomanjkanje miru vodi naraščajoče izseljevanje kristjanov iz njihovih domovin na Bližnjem vzhodu.

Kardinal Sandri je izpostavil prizadevanja Cerkve za mir in spravo na omenjenem področju. ‘Dragocena socialna ponudba’ cerkvenih ustanov na svetih krajih je odprta za vse. Na ta način bomo lahko presegli razlike in diskriminacijo in ustvarili pogoje za pogovor med krščanskimi veroizpovedmi in sodelovanje z drugimi religijami.

Podporo potrebujejo predvsem krščanske šole, bolnišnice, prostori skupnosti in pobude za stanovanjske objekte, je še zapisal kardinal. Dolžnost katoličanov po vsem svetu je, da se ‘z molitvijo, konkretno pomočjo in romanji oddolžijo za duhovno dediščino’, ki so jim jo posredovali kristjani iz Svete dežele ‘s svojo dvatisočletno zvestobo’ veri.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh