Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan predstavlja osnovne smernice za škofovsko sinodo 2012

Objava: 02. 03. 2011 / 08:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan predstavlja osnovne smernice za škofovsko sinodo 2012

Predstavitev bo v petek, 4. marca, tema sinode pa bo 'Nova evangelizacija za posredovanje krščanske vere'.

V Vatikanu bodo v petek, 4. marca, predstavili prve pripravljalne dokumente ('Lineamenta') za 13. redno škofovsko sinodo. Škofje bodo zasedali med 7. in 28. oktobrom prihodnje leto, tema sinode pa bo 'Nova evangelizacija za posredovanje krščanske vere'. Smernice bosta na tiskovni konferenci predstavila generalni tajnik sinode, hrvaški nadškof Nikola Eterović, in njegov pomočnik msgr. Fortunato Frezza. Poleg prvega tematskega orisa je pripravljalnemu dokumentu priložen tudi vprašalnik, ki naj bi izpolnile vse škofovske konference in katoliške ustanove.

Na podlagi pridobljenih odgovorov bo tajništvo sinode pod vodstvom nadškofa Eterovića pripravilo delovni dokument ('Instrumentum laboris'), ki bo služil kot tematska podlaga za posvetovanja škofov. Običajno ga v Vatikanu predstavijo nekaj mesecev pred začetkom sinode.

Pri pripravi sinode tokrat dejavno sodeluje tudi nedavno ustanovljeni Papeški svet za pospeševanje nove evangelizacije, ki naj bi sicer skrbel za oznanjevanje in širjenje katoliške vere v sekulariziranih državah zahodnega sveta. Predsednik novega papeškega sveta je italijanski nadškof Rino Fisichella.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh