Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan prireja konferenco o predrojstveni diagnostiki

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 05. 2019 / 08:01
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.05.2019 / 09:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan prireja konferenco o predrojstveni diagnostiki

Cilj zasedanja je boljša zaščita nerojenega človeškega življenja.

Danes se v Vatikanu začenja dvodnevna mednarodna konferenca o tveganjih in priložnostih predrojstvene diagnostike. Kot je razvidno iz programa zasedanja, naj bi udeleženci razpravljali o medicinskih diagnostičnih in terapevtskih tehnikah, etičnih vprašanjih in psihološki podpori prizadetih parov. Dvodnevno srečanje z naslovom »Yes to life!« (Da življenju!) prirejata vatikanski Dikasterij za laike, družino in življenje ter italijanska ustanova »Il Cuore in una Goccia«.

Predavatelji in drugi govorci so zdravniki ter izvedenci za genetiko in etiko, prihajajo pa predvsem iz Italije in Združenih držav Amerike. Predvidena so tudi pričevanja prizadetih parov in njihovih spremljevalcev. Cilj zasedanja je v luči vse pogostejšega predrojstvenega izločanja prizadetim nuditi nasvete, pomoč in boljšo zaščito človeškega življenja, kamor sodijo tudi pred- in porojstvene terapije, pa tudi paliativna oskrba neozdravljivo bolnih novorojencev in spremljanje njihovih družin.

Italijansko ustanovo »Il Cuore in una Goccia« (Srce v kapljici) je leta 2015 ustanovil vodja »obporodnega hospica« na rimski kliniki Gemelli, Giuseppe Noia. Organizacija se po lastnih navedbah posveča »obrambi življenja pred rojstvom ter zaščiti zdravja matere in zarodka«. Obporodno (perinatalno) obdobje označuje čas med 29. tednom nosečnosti in 7. dnem po rojstvu otroka.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Zapuščeni Jezus
Duhovna rast
9,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh