Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan prireja otroško zasedanje o velikem poku

Objava: 27. 09. 2012 / 09:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan prireja otroško zasedanje o velikem poku

Gre za skupno prireditev dialoške pobude za neverujoče in italijanske vesoljske agencije ASI, otroško zasedanje pa je projekt v okviru pobude ‘Dvorišče za pogane’.

Vatikan želi otrokom približati nastanek vesolja. Na prireditvi z naslovom ‘Dnevi stvarjenja in velikega poka’ bodo šolarji v Assisiju preko igre lahko spoznavali svetopisemsko poročilo o stvarjenju, vesolje in astronavte, so minuli torek sporočili iz Vatikana. Dvodnevno delavnico v začetku oktobra prireja vatikanska dialoška pobuda za neverujoče v sodelovanju z italijansko vesoljsko agencijo ASI. Vzporedno z delavnicami v Assisiju pod okriljem Vatikana prirejajo tudi novi krog pogovorov med kristjani in nevernimi.

Srečanje z naslovom ‘Bog, ta neznanec’ bo odprl italijanski predsednik Giorgio Napolitano. Kot sogovornike na prireditvi pričakujejo štirideset večinoma italijanskih umetnikov, pisateljev in znanstvenikov. Gostitelja srečanja sta predsednik Papeškega sveta za kulturo, kardinal Gianfranco Ravasi, in frančiškanski samostan v Assisiju.

Otroško zasedanje je projekt v okviru pobude ‘Dvorišče za pogane’, s katero so pričeli marca 2011 v Parizu. Pobuda je nastala pod okriljem Papeškega sveta za kulturo. Podobne prireditve so doslej pripravili v Bukarešti, Rimu, Tirani, Palermu in nazadnje v Stockholmu.

Kardinal Ravasi je med predstavitvijo programa v Vatikanu pozitivno ocenil dosedanje kroge pogovorov v okviru omenjene pobude. Odmev je po njegovih besedah izredno velik. Pomembno pa je, da ne ostajamo zgolj pri posameznih prireditvah, temveč da ustvarimo stalen dialog med Cerkvijo in neverujočimi.

Povezave: http://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/all/C0D06A28EE906B1FC1257A7C004572D0?OpenDocument

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh