Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan si želi sodelovanja z Moskovskim patriarhatom za zaščito družine

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 11. 2013 / 09:39
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan si želi sodelovanja z Moskovskim patriarhatom za zaščito družine

»Prvi učinek globalizacije je očitno oslabitev in uničenje družine.«

Vatikan si želi tesnejšega sodelovanja z ruskim pravoslavnim patriarhatom za zaščito družine. Ob zaključku študijskega dne na to temo s predstavniki obeh strani v Rimu je predsednik Papeškega sveta za družino minuli konec tedna izrazil upanje, da bi iz srečanja »zrasla nova skupna odgovornost« za družino. Obe Cerkvi bi morali črpati iz svojega teološkega, duhovnega in kulturnega bogastva, da bi se lahko učinkoviteje soočali z izzivi sodobnega sveta, je vatikanski časnik »L'Osservatore Romano« navedel besede nadškofa Vincenza Paglie.

Prvi učinek globalizacije je očitno oslabitev in uničenje družine, je prepričan predsednik omenjenega papeškega sveta. Obenem se vedno bolj širijo »alternativne oblike družin«. Paglia je študijski dan vodil skupaj z metropolitom Hilarionom, vodjo urada za zunanje zadeve pri Moskovskem patriarhatu. Metropolit se je minuli teden sestal tudi s papežem Frančiškom.

Ruski pravoslavni patriarh Kiril I. je zaščito družine navedel kot eno izmed možnih pogovornih tem ob morebitnem srečanju s papežem Frančiškom. Ugibanja o skorajšnjem srečanju je že na začetku pomiril, saj je najprej potrebno določiti teme pogovorov in rešiti protokolarna vprašanja.

Predsednik odbora za zunanje zadeve v ruskem parlamentu, Aleksij Puškov, v Evropi na področju družinske politike med drugim vidi »načrtno preganjanje kristjanov«. »Protikrščanska revolucija je zajela Evropo«, je poslanec vladne stranke Enotna Rusija zapisal na socialnem omrežju Twitter. »Evropska 'strpnost' se sprevrača v diktaturo na področju morale«, je prepričan Puškov. 59-letni politik je opozoril na medijska poročila o britanskih in norveških uslužbencih, ki jim je prepovedano nositi verižice s križci. Kot pravi Puškov, smo lahko »povsem odkriti glede svoje spolne usmerjenosti, ne smemo pa javno izkazovati svoje pripadnosti krščanstvu«.

Vir: Kathpress

Foto: arhiv Družine

Kupi v trgovini

Novo
Skrita moč prijaznosti
Duhovna rast
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh