Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan: z natečajem do logotipa za sveto leto 2025

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 23. 02. 2022 / 09:53
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.02.2022 / 10:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan: z natečajem do logotipa za sveto leto 2025
Papež sveto leto tradicionalno odpre z odprtjem svetih vrat v baziliki sv. Petra. FOTO: Vatican Media

Vatikan: z natečajem do logotipa za sveto leto 2025

Vatikan kliče k ustvarjalnosti: s pomočjo natečaja želi najti primeren logotip za sveto leto 2025.

K sodelovanju so vabljeni vsi, so po navedbah avstrijskega Kathpressa sporočili s pristojnega Papeškega sveta za pospeševanje nove evangelizacije. Logotip naj bi odražal bistvo dogodka in se osredinjal na geslo svetega leta »Romarji upanja«. Natečaj je odprt do 20. maja, navodila za prijavo in sodelovanje pa so dostopna na spletu.

Logotip naj bi odražal bistvo dogodka in se osredinjal na geslo svetega leta »Romarji upanja«.

Na željo papeža Frančiška bo sveto leto 2025 posebej posvečeno ubogim in beguncem. Sveta leta v Katoliški cerkvi redno obhajamo vsakih 25 let, občasno pa papež oznani tudi izredno sveto leto. Nazadnje je Frančišek razglasil izredno sveto leto usmiljenja, ki smo ga obhajali od decembra 2015 do novembra 2016. Jubilej 2025 je znova redno sveto leto, zadnje redno jubilejno leto pa je bilo leto 2000, ko sta se svet in vesoljna Cerkev pripravljala na vstop v novo tisočletje.

Osrednji dejavniki jubilejnega leta so romanje v Rim, vstop v baziliko sv. Petra skozi sveta vrata in odpustek, k obredu pa sodi tudi obisk nekaterih rimskih cerkva. Ob jubilejnem letu 2025 v Rimu pričakujejo okoli 45 milijonov romarjev in obiskovalcev. Za organizacijo obhajanja tokratnega jubileja je pristojen omenjeni papeški svet za novo evangelizacijo pod vodstvom nadškofa Rina Fisichelle. (Informacije o natečaju za logotip: http://www.iubilaeum2025.va/en/logo.html)

Nalaganje
Nazaj na vrh