Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanska spletna stran ponovno na voljo

Objava: 09. 03. 2012 / 08:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanska spletna stran ponovno na voljo

Po hekerskem napadu minulo sredo popoldan vatikanska uradna spletna stran www.vatican.va nekaj ur ni bila dostopna za oglede.

Po hekerskem napadu minulo sredo popoldan vatikanska uradna spletna stran http://www.vatican.va/ ponovno deluje. Kot je za avstrijsko katoliško tiskovno agencijo Kathpress včeraj pojasnil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi, spletna stran Svetega sedeža nekaj ur dejansko ni bila dostopna zaradi napada. Odgovornost zanj je prevzela skupina ‘Anonymous Italia’, p. Lombardi pa tudi tokrat ni bil preveč gostobeseden, kot že ob hekerskem napadu na spletno stran svetovnega dneva mladih v Madridu 2011. Uradne spletne strani Svetega sedeža http://www.vatican.va/ si v sredo popoldan nekaj ur ni bilo moč ogledati, tik pred polnočjo pa so tehniki napako odpravili.

‘Anonymous Italia’ so na svojem blogu pojasnili, da so spletno stran napadli ‘kot odgovor na nauke, bogoslužja ter nesmiselne in anahronistične predpise’, ki jih katoliška Cerkev po svetu širi ‘za lasten dobiček’. Po njihovem mnenju je Cerkev zažgala številna dragocena besedila in celo svoje nasprotnike, zavračala univerzalno veljavne in smiselne ideje ter dostop do raja vnovčila s prodajo odpustkov. Napad na vatikansko spletno stran naj ne bi bil usmerjen proti krščanstvu kot takemu ali proti krščanskim vernikom po vsem svetu.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh