Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski astronom nima pojasnila za betlehemsko zvezdo

Objava: 07. 01. 2010 / 08:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanski astronom nima pojasnila za betlehemsko zvezdo

Resnice o tem nebesnem pojavu ne bomo nikoli zares poznali

Vatikanski astronom jezuit p. Guy Consolmagno ne pozna smiselne razlage za betlehemsko zvezdo. Tudi astronomi ne vedo, kaj natančno so na nebu videli pastirji in modri, je pojasnil strokovnjak za meteorite v Papeški zvezdarni v pogovoru za vatikanski dnevnik ‘L’Osservatore Romano’.

Večkrat omenjena povezava med Saturnom in Jupitrom naj bi bila prepogost pojav in ne bi pritegnila posebne pozornosti orientalskih modrecev. Kot ‘fascinantno’ pa je p. Consolmagno označil teorijo astronoma Michaela Molnarja, ki je opozoril na istočasni pojav večih planetov na jutranjem nebu 17. aprila leta 6 pred Kristusom. Zvezdogledi bi si ta pojav lahko razlagali kot napoved rojstva kralja na področju Sirije.

Pojava, pojasnjuje p. Consolmagno, sicer ni bilo moč opazovati, pač pa zgolj izračunati. In za to bi v tistih časih potrebovali ‘zares sposobnega astrologa’.

Najgloblje sporočilo zgodbe o treh modrih je v tem, da ima Jezusovo rojstvo kozmični pomen, je povedal astronom. Ali v ozadju vsega tega resnično stoji nek nebesni pojav, si strokovnjaki niso edini. In kot pravi p. Consolmagno, resnice nikoli ne bomo zares poznali. In po njegovih besedah je tako prav.

Obenem je znanstvenik zavrnil katastrofični scenarij konca sveta s trčenjem asteroida. Kot je še dejal p. Consolmagno, bo sicer slej ko prej prišlo do srečanja kakšnega nebesnega telesa z našim gosto poseljenim planetom, vendar ‘po statističnih ocenah za doseg visoke življenjske starosti še vedno velja: prenehajte s kajenjem in vedno si pripnite varnostni pas’.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh