Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski muzeji z novim čistilnim sistemom za odpravo prahu

Objava: 30. 12. 2012 / 13:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanski muzeji z novim čistilnim sistemom za odpravo prahu

V Vatikanskih muzejih bodo namestili nove visoko tehnološke sisteme, s katerimi bodo odstranjevali prah z oblačil obiskovalcev, je napovedal direktor Paolucci.

V Vatikanskih muzejih bodo namestili nove visoko tehnološke sisteme, s katerimi bodo odstranjevali prah z oblačil obiskovalcev, je napovedal direktor muzejev Antonio Paolucci. Kot je pojasnil, bodo poleg vhoda v Sikstinsko kapelo položili poseben predpražnik, na katerem si bodo obiskovalci lahko očistili čevlje. Na stenah pa bodo mali sesalni aparati, ki bodo odstranjevali prah z oblačil in obenem uravnavali toploto in vlago, ki ogrožata dragocene freske. Nova oprema naj bi preprečila propadanje Michelangelove mojstrovine, ne da bi bilo zaradi tega potrebno omejiti dostop javnosti do znamenitega umetniškega dela.

Paolucci je še pojasnil, da v muzejih pripravljajo tudi ‘virtualni ogled’ Sikstinske kapele, ki bi ljudem omogočal ogled mojstrovine z različnih zornih kotov, medtem ko bi poslušali vodičevo razlago o freskah. Izkušnja seveda ne bo mogla nadomestiti resničnega obiska Sikstinske kapele, je poudaril direktor Vatikanskih muzejev, z njeno pomočjo pa bo lahko vedarle več ljudi imelo dostop do umetniških zakladov.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh