Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikansko poročilo o Medžugorju še ta mesec?

Objava: 05. 12. 2012 / 07:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikansko poročilo o Medžugorju še ta mesec?

Vatikanska komisija, ki preučuje prikazovanja v Medžugorju, naj bi po navedbah francoskih medijev svoje končno poročilo predstavila do konca letošnjega leta.

Vatikanska komisija, ki preučuje prikazovanja v Medžugorju, naj bi po navedbah francoskih medijev svoje končno poročilo predstavila do konca letošnjega leta. Kot je poročala francoska katoliška revija 'La Vie', naj bi komisija, ki jo je imenoval papež Benedikt XVI., vodi pa jo kardinal Camillo Ruini, svetemu očetu o svojem delu poročala konec decembra. Omenjeni francoski tednik ni navedel virov za svoje poročilo, toda v letošnjem februarju so podobne napovedi zapisali v nekem italijanskem mediju. Italijani so pri svojem poročilu navajali besede sarajevskega nadškofa kardinala Vinka Puljića, da je ‘zadevo potrebno zaključiti še letos’.

Poročila o Marijinih prikazovanjih v Medžugorju so se pričela leta 1981, šest vidcev pa vztraja, da se prikazovanja nadaljujejo in da se Marija prikazuje po rednem in predvidljivem urniku. Veliko zanimanje za ‘Medžugorski pojav’, ki že ves čas vlada kljub poskusom tamkajšnje cerkvene hierarhije, da bi navdušenje malce pogasili, je spodbudilo tudi Vatikan, ki je v ta namen ustanovil posebno komisijo. Komisija kardinala Ruinija je vse vpletene v postopek preiskave zasliševala v največji tajnosti.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh