Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Več deset tisoč mladih se bo udeležilo beatifikacije Chiare Luce Badano

Objava: 08. 09. 2010 / 07:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Več deset tisoč mladih se bo udeležilo beatifikacije Chiare Luce Badano

Na tisoče mladih s celega sveta, iz več kot štiridesetih držav in s petih kontinentov, je že potrdilo svojo udeležbo na beatifikaciji Chiare Luce Badano, ki bo potekala v Rimu 25. in 26. septembra letos.

Na tisoče mladih s celega sveta, iz več kot štiridesetih držav in s petih kontinentov, je že potrdilo svojo udeležbo na beatifikaciji Chiare Luce Badano, ki bo potekala v Rimu 25. in 26. septembra letos, poročajo pri vatikanskem radiu.

Chiara Luce Badano je bila mlada Italijanka, rojena v Sassellu v Savoni. Umrla je 7. oktobra 1990, po hudi bolezni, stara komaj osemnajst let. Živela je karizmo Gibanja Marijino delo in prav mladi iz Marijinega dela so med svojimi vrstniki razširili novico o izjemnosti njenega življenja. Na spletni socialni mreži Facebook ter na YouTube lahko o življenju Chiare Luce najdemo pesmi, različne gledališke odlomke ter muzikale v kar sedemintridesetih različnih jezikih.

V nekaterih državah po svetu v času slavja prirejajo vzporedna srečanja, ki bodo z osrednjim dogajanjem v Rimu povezani preko televizije ali interneta. Chiara Luce je že postala nekakšen ‘fenomen’ globalnih medijev. Samo v Italiji je bilo o njej objavljenih stodvajset člankov ter radijskih in televizijskih reportaž. Različni članki pa so se pojavili tudi drugod po svetu, celo v muslimanski državi, kakršna je Indonezija.

V soboto, 25. septembra, bo v svetišču Marije Božje ljubezni v Rimu najprej slovesna sveta maša, med katero bo Chiara razglašena za blaženo. Sveto mašo bo vodil prefekt Kongregacije za zadeve svetnikov msgr. Angelo Amato. Po maši se bodo mladi odpravili v Vatikan, kjer se bo v Avli Pavla VI. odvijalo praznovanje pod naslovom ‘Chiara Luce Badano Življenje Ljubezen Luč’, ki ga za mlade pripravlja italijanska mladina. Zaradi napovedane velike množice ljudi je predviden tudi neposreden prenos dogajanja preko velikega zaslona na trgu Svetega Petra v Vatikanu.

Praznovanje se bo nadaljevalo tudi v nedeljo, ko bo v baziliki Svetega Pavla zunaj obzidja potekala zahvalna sveta maša, ki jo bo vodil papežev državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone. Maša se bo zaključila s prenosom papeževe opoldanske molitve angelvega češčenja. Po besedah škofa Livia Maritana je svetost potrebna tudi danes in mladim je potrebno pomagati, da najdejo smer in cilj za premagovanje negotovosti in samote, za reševanje njihovih vprašanj v odnosu do neuspehov, bolečine, smrti in vsakodnevnih nemirov.

Predsednica Gibanja Marijinega dela Maria Voce pa trdno veruje, da Chiara Luce, ki je prva iz gibanja dosegla to stopnjo svetosti, vse vernike opogumlja, da bi verjeli v logiko Evangelija, v pšenično zrnje, ki pade v zemljo in umre ter obrodi velik sad. Njen svetel zgled življenja bo pomagal oznaniti svetu, da je Bog Ljubezen.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh