Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Več tisoč udeležencev pohoda za življenje v Londonu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 05. 2018 / 08:47
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.05.2018 / 09:12
Ustavi predvajanje Nalaganje

Več tisoč udeležencev pohoda za življenje v Londonu

To je bila prva tovrstna prireditev v britanski prestolnici.

Zagovorniki življenja so minulo soboto preplavili ulice v središču Londona, s čimer se je pohod za življenje prvič v zgodovini zgodil tudi v britanski prestolnici.



Pohod preko Trafalgarskega do Parlamentarnega trga je vodila ameriška pevka Joy Villa, predstavnica svetovalne mreže Good Counsel Network, Clare McCullough, pa je nagovorila zbrano množico in obsodila odločitev mestnega sveta v londonski četrti Ealing, da bo vzpostavila »tamponsko območje« okoli tamkajšnje klinike za opravljanje splavov.

Na Parlamentarnem trgu je pohodnike pozdravila manjša skupina protiprotestnikov, vendar je dogodek minil brez incidentov.

Škof John Keenan iz Paisleya in škof John Wilson, pomožni škof v Westminstru, sta prav tako pozdravila pohodnike. Škof Keenan je zagovornike življenja spodbudil, naj se za to vprašanje zavzemajo tudi v javnem življenju, obenem pa jih je opozoril, da se bodo morali v tem primeru soočati s številnimi izzivi.

»Niti predstavljati si ne morete neizmernega učinka svojega poguma, če se boste neustrašno zoperstavili britanskim medijem, tudi če boste napadeni, in boste še naprej zagovarjali življenje. S svojim početjem sejete seme za prihodnje rodove,« je dejal škof in dodal: »To bitko bomo dobili z resnico, še bolj pa s pogumom.«

V Veliki Britaniji pohod za življenje organizirajo vsako leto okoli datuma, ko je leta 1967 v veljavo stopil zakon o dopustnosti splava. Pohodi so se začeli leta 2012 na pobudo manjše skupine zagovornikov življenja iz Birminghama. Vsakoletni dogodek se je tako razširil, da so se organizatorji letos prvič odločili za selitev v britansko prestolnico.

Vir: Catholic Herald
Foto: Catholic Herald / John Aron

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh