Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velika bogoslužna slavja z Benediktom XVI. v božičnem času

Objava: 24. 12. 2010 / 09:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Velika bogoslužna slavja z Benediktom XVI. v božičnem času

Številni bogoslužni vrhunci od božične maše do praznika Jezusovega krsta 9. januarja.

Papež Benedikt XVI. bo v baziliki sv. Petra s slovesno sveto mašo na sveti večer pričel božično slavje v Vatikanu. Za televizijske gledalce po vsem svetu bo vrhunec praznovanja prenos papeževe božične poslanice 'Mestu in svetu' in njegov božični blagoslov opoldne na božični dan. Sveti oče bo božična voščila izrekel v več ducatih svetovnih jezikov. Pred blagoslovom bo v baziliki sv. Petra daroval slovesno sveto mašo.

'Polnočnica' se bo nocoj, enako kot lansko leto, pričela že ob deseti uri zvečer. V nedeljo, 26. decembra, na praznik Svete družine, bo papež Benedikt XVI. v avlo Pavla VI. povabil različne rimske skupnosti Misijonark ljubezni, in sicer ob stoti obletnici rojstva njihove ustanoviteljice bl. Matere Terezije iz Kalkute. V prostoru pred dvorano za avdience v Vatikanu bodo tako letos na pobožičnem kosilu rimski reveži in brezdomci.

31. decembra bo papež v baziliki sv. Petra ob osemnajsti uri vodil večernice pred iztekom starega leta, na novega leta dan pa bo slovesno bogoslužje obhajal ob deseti uri. Ta dan v katoliški Cerkvi obeležujemo kot svetovni dan miru.

Slovesno sveto mašo bo Benedikt XVI. daroval tudi 6. januarja, na praznik svetih treh kraljev, ki ga še posebej obeležujejo v Italiji. 9. januarja, na nedeljo Jezusovega krsta, ki v sodobnem bogoslužnem koledarju označuje tudi zaključek božičnih praznovanj, bo sveti oče v Sikstinski kapeli krstil nekaj otrok.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh