Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velika zmaga za družino in življenje na Tajvanu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 12. 2018 / 10:06
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.12.2018 / 08:42
Ustavi predvajanje Nalaganje

Velika zmaga za družino in življenje na Tajvanu

Večinska podpora zakonski zvezi in družini, predlogi istospolnih gibanj zavrnjeni.

Na Tajvanu so državljani konec letošnjega novembra na podlagi pobude tamkajšnje krščanske manjšine (5 % prebivalstva) na referendumu dosegli pomembno zmago v podporo življenju in družini. Volilci so večinsko podprli referendumsko izjavo »zakonska zveza se sklene le med moškim in žensko« in zavrnili uvedbo istospolnih zakonov. Gibanjem v podporo istospolno usmerjenih so s tem pokopali upe, da bo njihova država prva v Aziji, ki bo istospolnim parom dopuščala delitev skrbništva nad otroci ter zdravstvenih in življenjskih zavarovanj.

Referendum se je nanašal tudi na izobraževalni sistem, saj so si istospolni aktivisti prizadevali za spremembo učnih načrtov, ki naj bi po novem v obveznem programu vključevali pouk o pravicah istospolno usmerjenih ljudi. Volilci so zavrnili tudi ta predlog.

Nadškof John Hung Shan-chuan iz Tajpeja je po referendumu povedal, da nam papež Frančišek sporoča, »naj spoštujemo istospolno usmerjene, saj so tudi oni naši bratje in sestre. Toda Božji nauk o zakonu pravi, da se ta lahko sklene le med možem in ženo, in Cerkev svojega stališča ne spreminja. Ne diskriminiramo istospolno usmerjenih in smo pripravljeni zaščititi nekatere njihove pravice, ne moremo pa podpirati istospolne zakonske zveze.«

Vir: kath.net / The Guardian / LifeSiteNews
Foto: Wikimedia Commons

Kupi v trgovini

Duhovnik tretjega tisočletja
Pričevanja
15,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh