Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velikonočno voščilo slovenskih škofov

Objava: 03. 04. 2007 / 07:06
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Velikonočno voščilo slovenskih škofov

Evangelist Luka pripoveduje o dveh učencih, ki sta na dan po soboti iz Jeruzalema potovala v Emavs in se pogovarjala s sopotnikom, ki se jima je pridružil na poti. Ko sta po lomljenju kruha v njem prepoznala Vstalega, sta rekla drug drugemu: »Mar ni najino srce gorelo v nama, ko nama je po poti govoril in odpiral Pisma« (Lk 24,32). Iz pripovedi je razvidno, da sta učenca sicer poznala prerokbe in Pisma, pogrešala pa sta pristno razlago in pravilno razumevanje. Pa ne samo ta dva učenca, tudi o drugih učencih je večkrat zapisano, da so šele po vstajenju začeli ustrezno razumevati vse, kar je bilo o Kristusu zapisanega in napovedanega.
Zares, samo Vstali ima pravi ključ in daje pravilno razlago svetih spisov, našega sveta in njegove zgodovine ter ustrezno razumevanje življenja vsakega človeka in vsega človeštva. Kakor piše o njem evangelist Janez v knjigi Razodetje:
»Jaz sem Prvi in Poslednji in Živi. Bil sem mrtev, a glej, živim na vekov veke in imam ključe smrti in podzemlja« (Raz 1,17–18).


Dragi bratje in sestre! Vsem bratom duhovnikom, redovnikom in redovnicam, vsem vernim in vsemu izvoljenemu ljudstvu v deželi, rojakom po svetu in pripadnikom drugih Cerkva in verskih skupnosti želimo blagoslovljeno in milosti polno veliko noč. V letu Svetega pisma naj se vam vstali Zveličar vsak dan pridružuje na vaši poti in vam izroča ključ za pravilno razumevanje njegovih navdihov, da bo vaše srce gorelo zanj in boste radostno oznanjali njegovo vstajenje.


Slovenski škofje

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh