Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Vera je nasprotje fatalizma in naivnosti'

Objava: 28. 02. 2011 / 08:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Vera je nasprotje fatalizma in naivnosti'

Benedikt XVI. je med včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja dejal, da zaupanje v Boga ne pomeni odreči se truda polnim prizadevanjem za dostojno življenje in pomoči sočloveku.

Papež Benedikt XVI. je vernike pozval k večjemu zaupanju v Boga. Pri vseh vsakodnevnih skrbeh Boga ne smemo izgubiti izpred oči, je dejal sveti oče med včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja. Več tisoč vernikom, ki so se zbrali na Trgu sv. Petra v Vatikanu, je pojasnil, da takšno zaupanje v Božjo dobroto in previdnost nikakor ne pomeni fatalizma ali naivnosti in človeka ne odveže od truda polnih prizadevanj za dostojno življenje in pomoči sočloveku.

Četudi Jezusova zahteva, naj človek ne skrbi za materialne stvari, na prvi pogled deluje 'daleč stran od resničnega življenja', pa pomeni vera v Boga 'ravno nasprotno od fatalizma in naivnosti', meni Benedikt XVI. Jezus nam je pokazal, kaj pomeni 'z obema nogama stati trdno na tleh, biti pozoren na konkreten položaj sočloveka, in vendar srce usmerjati proti nebesom in ga potopiti v Božje usmiljenje.

Prizadevanja za dostojno življenje nam ne sme zadušiti skrb za posvetne reči ali strah pred jutrišnjim dnem, je poudaril papež. Človek se mora tudi v vsakodnevnem življenju odpreti Božji navzočnosti. Bog nam namreč pomaga, da izpolnjujemo svoje naloge in da smo pripravljeni priskočiti na pomoč sočloveku, je Benedikt XVI. pojasnil včerajšnji evangelij.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh