Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Vera v Boga in zavest o grešnosti sodita skupaj’

Objava: 14. 03. 2011 / 08:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Vera v Boga in zavest o grešnosti sodita skupaj’

Benedikt XVI. je med včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja na prvo postno nedeljo poudaril, da je štiridesetdnevni postni čas tudi čas za priznanje grehov in prošnje za odpuščanje.

Papež Benedikt XVI. je ob začetku postnega časa izrazil svoje nasprotovanje površinskemu razumevanju greha. ‘Zavedanje lastne grešnosti’ pomeni nekaj drugega kot občutek krivde, o kateri govorijo psihologi, je sveti oče poudaril v svojem nagovoru pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu.

Vzrok za post naj bi bil poznavanje in delovanje greha v svetu. Tega izraza danes številni ljudje ne sprejemajo več, ker po njihovem mnenju določa verski pogled na svet in človeka. Vera v Boga in prepričanje, da je človek grešnik, pa sta vendarle neločljivo povezana, je poudaril Benedikt XVI.

V svetu brez Boga ne more biti greha, je nadaljeval papež. Kristjani pa vedo, da je Jezus Kristus ‘svet odrešil sužnosti greha’ in ga s tem osvobodil.

Med štiridesetdnevnim postnim časom velja priznati svoje grehe in prositi za odpuščanje, je poudaril sveti oče. Tedni pred velikonočnimi prazniki vabijo k spremembi pogleda na svet. Vernikom pa lahko pomagajo, da se notranje osvobodijo častihlepnosti, samovoljnosti in vseh ostalih lastnosti, ki jih težijo.

Včerajšnje papeževe molitve angelovega češčenja v Vatikanu se je udeležilo tudi več ducatov motorističnih navdušencev. Po končani slovesnosti so ‘bikerji’ Benediktu XVI. namenili poseben pozdrav – z ‘rjovenjem’ svojih jeklenih konjičkov. Papeža je njihova pozornost prav razvedrila, saj se jim je prisrčno zahvalil za ta poseben pozdrav.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh