Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Visoko judovsko priznanje za nemško kanclerko

Objava: 17. 01. 2011 / 07:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Visoko judovsko priznanje za nemško kanclerko

Ameriški judovski odbor je kanclerko Merklovo nagradil za njena prizadevanja za judovsko skupnost v Nemčiji.

Nemška zvezna kanclerka in predsednica nemške Krščanske demokratske zveze bo prejela najvišje priznanje Ameriškega judovskega odbora. Nagrada 'Light unto the Nations' (Luč narodom) je priznanje prizadevanjem kanclerke Merklove za judovsko skupnost v Nemčiji, so minuli petek sporočili s sedeža Ameriškega judovskega odbora v Berlinu. Merklova bo priznanje prejela v četrtek, 20. januarja, v prostorih omenjenega odbora, nagrado pa ji bo izročil njihov upravnik poslov David A. Harris z delegacijo.

Ameriški judovski odbor priznanje podeljuje vladnim voditeljem in državnim poglavarjem, od leta 2005 pa so ga doslej podelili štirikrat. Med dosedanjimi prejemniki sta denimo nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton in francoski predsednik Nicolas Sarkozy.

David A. Harris, ki bo v Berlin pripotoval s številčno delegacijo, se bo med svojim bivanjem v Nemčiji sestal tudi z nemškim zveznim predsednikom Christianom Wulffom, z ministrom za obrambo Karlom-Theodorjem zu Guttenbergom in z ministrom za gospodarstvo Rainerjem Brüderlejem.

Ameriški judovski odbor je bil ustanovljen leta 1906 v Združenih državah Amerike, po lastnih navedbah pa se zavzema za demokracijo, pravno državo, pluralizem in medsebojno spoštovanje preko etničnih, verskih in narodnih meja. Poleg osrednjega urada v New Yorku in številnih podružnic po vseh Združenih državah Amerike ima odbor tudi štiri mednarodne pisarne in štirinajst predstavništev po vsem svetu.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh