Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vnovični obisk fatimske Marije Romarice v Sloveniji

Objava: 17. 06. 2008 / 07:14
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vnovični obisk fatimske Marije Romarice v Sloveniji

Številni verni Slovenci in Slovenke so že in še bodo od 12. do 22. junija počastili milostni kip fatimske Marije v stiški baziliki. V soboto, 21. junija, bodo to naredili tudi bolni, ostareli in invalidi na Brezjah, kjer jih bo kip fatimske Gospe posebej obiskal, nato pa se bo spet vrnil v Stično. Tamkajšnja slovesna bogoslužja Mariji v čast vsak večer vodijo, menjaje se, slovenski škofje, udeležujejo pa se jih množice romarjev in romaric.



Mnogim Slovencem in Slovenkam je ostal v nepozabnem spominu obisk fatimske Marije Romarice od 29. avgusta do 27. decembra 1997. Tedaj je njen milostni kip romal po vsej Sloveniji. Kipu Gospe iz Fatime so se poklonili, se ji izročili in priporočili tako rekoč vsi verni Slovenci in Slovenke. Za tri tedanje slovenske škofije in njihove župnije je bil to velik praznik. Fatimsko Marijo so na številnih krajih počastili ter s tem potrdili, da smo Slovenci Marijin narod. Tedaj smo si zaželeli, da bi nas fatimska Marija čim prej spet obiskala.



Ta želja se nam je uresničila v letu, ko »obhajamo 150. obletnico prikazovanj Brezmadežne v Lurdu, ko v Cerkvi na Slovenskem obhajamo leto družine, ko smo sredi meseca junija, ki je posvečen Srcu Jezusovemu, ki je simbol krščanske vere«, je v soboto, 14. junija, v stiški baziliki žalostne Matere božje poudaril ljubljanski nadškof Alojz Uran v govoru med somaševanjem za romarje ljubljanske nadškofije. Zbralo se jih je več tisoč. Med njimi tudi tisti, ki so se že prej posvetili Jezusovemu in Marijinemu Srcu. To so imeli romarji možnost narediti tudi ta večer oziroma vse dni obiska fatimske Marije v Stični, in sicer tako, da so skupaj s škofom, duhovniki in navzočim božjim ljudstvom ob koncu maše zmolili posebno posvetilno molitev, se podpisali na kartonček z njo in tega po koncu maše položili na oltar.






Več si boste lahko prebrali v novi številki Dužine

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh