Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vojna v Ukrajini: Kijev znova tarča ruskih raketnih napadov

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 05. 06. 2022 / 10:38
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.06.2022 / 16:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vojna v Ukrajini: Kijev znova tarča ruskih raketnih napadov
Ruske sile so v zgodnjih jutranjih urah izstrelile več raket na Kijev in njegova predmestja. FOTO: Vatican Media

Vojna v Ukrajini: Kijev znova tarča ruskih raketnih napadov

Ukrajinsko prestolnico je davi znova pretreslo več eksplozij.

Po navedbah tamkajšnjega župana Vitalija Klička so ruske sile v zgodnjih jutranjih urah izstrelile več raket na Kijev in njegova predmestja, ob čemer je bila prizadeta vojaška in civilna infrastruktura, poroča STA. Po županovih besedah v raketnih napadih na infrastrukturo ni bilo smrtnih žrtev, eno ranjeno osebo so morali hospitalizirati.

Po navedbah ukrajinskih oblasti natančen obseg škode zaenkrat še ni ocenjen, jasno pa je, da je to najhujši napad na območje glavnega mesta v zadnjih tednih.

Pogled na Kijev, ki so ga davi znova napadle ruske sile. FOTO: Vatican Media

Na vzhodu Ukrajine znova mrtvi civilisti

Z vzhoda Ukrajine pa danes poročajo o najmanj 11 mrtvih civilistih na območjih Lugansk in Doneck ter v mestu Mikolajiv na jugu države. Mesta na območju vzhodnega Donbasa, ki so v središču ruske ofenzive, so pod nenehnimi napadi iz zraka ter artilerijskim in raketnim obstreljevanjem. Razmere v Severodonecku so izjemno težke, po besedah predsednika Zelenskega se bitka za mesto na vzhodu Ukrajine bije »ulica za ulico«. Ukrajinske sile delajo vse, da bi znova vzpostavile popoln nadzor nad mestom.

Putin grozi z napadom na nove tarče v primeru dobave raket dolgega dosega Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes posvaril, da bo Moskva napadla nove cilje, če bo Zahod Ukrajini dobavil rakete dolgega dosega. Po njegovih besedah je cilj sedanje dobave orožja podaljšanje oboroženega spora, poroča STA. Če bo Kijev dobil rakete dolgega dosega, bo Moskva s svojim orožjem udarila po ciljih, ki jih doslej še ni napadla: ruski predsednik pri tem ni navedel, katere tarče bi lahko napadli.

Putinove besede so odziv na napoved ameriške vlade, da bo Ukrajini, ki se sooča z okrepljeno agresijo ruskih sil na vzhodu države, poslala napredne raketne sisteme, vključno z raketnim sistemom srednjega dosega himars, ki lahko hkrati izstreli več natančno vodenih raket in imajo doseg okrog 70 kilometrov.

Nalaganje
Nazaj na vrh