Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Voščilo novoizvoljenemu predsedniku Republike Slovenije

Objava: 13. 11. 2007 / 07:05
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Voščilo novoizvoljenemu predsedniku Republike Slovenije

Voščilo predsednika Slovenske škofovske konference, msgr. Alojza Urana novoizvoljenemu predsedniku Republike Slovenije, dr. Danilu Türku


Ljubljanski nadškof in metropolit ter predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK), msgr. Alojz Uran je v imenu vseh katoliških škofov in vernikov novoizvoljenemu predsedniku Republike Slovenije, dr. Danilu Türku čestital in mu zaželel uspešno izvrševanje visoke in odgovorne službe.

Nadškof Uran je poudaril, da je velik odstotek glasov, ki jih je dr. Türk prejel, zavezujoč za prihodnost, saj je povezan z velikimi pričakovanji. Katoliška Cerkev na Slovenskem kot zelo pomemben del civilne družbe pričakuje, da bo dr. Türk na osnovi izkušenj, ki si jih je pridobil na odgovornih mestih v dosedanjih službovanjih, prispeval k dvigu politične kulture v Sloveniji in da bo tudi položaj Katoliške Cerkve v naši državi primerljiv s položajem v sosednjih evropskih državah. Katoliška Cerkev pričakuje podporo pri spoštovanju in uveljavljanju vseh tistih moralnih in duhovnih vrednot, ki so bile odločilne za naše narodno preživetje v preteklosti in bodo to tudi v prihodnosti.

Predsednik Slovenske škofovske konference je izrazil željo po konstruktivnem dialogu glede najboljših poti za uresničitev legitimnih pričakovanj Katoliške Cerkve ter novoizvoljenemu predsedniku voščil Božjega blagoslova za uspešno izpolnjevanje naloge, ki jo sprejema za nadaljnji razvoj blaginje slovenskega naroda.

TU SŠK

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh