Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Walesa: Raje bi se odpovedal predsednikovanju kot uzakonil splav

Objava: 22. 05. 2009 / 08:42
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Walesa: Raje bi se odpovedal predsednikovanju kot uzakonil splav

Nekdanji poljski predsednik o liberalizaciji španskega zakona o splavu

Prejemnik Nobelove nagrade za mir in nekdanji predsednik Poljske Lech Wales je ta teden v Španiji izjavil, da bi raje 'dvajsetkrat odstopil kot predsednik kot pa podpisal zakon, ki bi v njegovi državi dovoljeval opravljanje splava'.

Walesa se je v Španiji udeležil Evropskega foruma skupaj s Špancem Miguelom Duranom, ki se poteguje za mesto v Evropskem parlamentu.

Nekdanji poljski predsednik je pojasnil, da se nikoli ne bi strinjal z zakonom, ki bi dovoljeval splav, ker ne more dopustiti 'ubijanja nedolžnih'. Vendarle pa priznava, da ženske verjetno ne želijo 'umoriti svojega otroka', ampak jih do splava pripeljejo najrazličnejše življenjske situacije.

Duran pa je izrazil kritiko na račun španske socialistične vlade zaradi njenega političnega oportunizma pri obravnavi tovrstnih vprašanj, še posebej v času krize. Po njegovem mnenju bi bilo pomembneje energijo vlagati v reševanje problema štirih milijonov brezposelnih.

Duran je začuden nad dejstvom, da se vlada, ki se ima za napredno, poigrava s takšnimi temami. Špansko vlado obtožuje, da žal resnične probleme prekriva s krvavo zaveso.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh