Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

www.vprašajpapeža frančiška.com

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 31. 05. 2016 / 08:02
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

www.vprašajpapeža frančiška.com

Papež je v Vatikanu sprejel dvanajst mednarodno uspešnih video blogerjev.

Papež Frančišek je minulo nedeljo v Vatikanu sprejel dvanajst mednarodno uspešnih video blogerjev. Kot so poročali italijanski mediji, je v prostem govoru dobro uro odgovarjal na vprašanja mladih gostov. »Moč prepričevanja je v dobri komunikaciji«, je Frančišek dejal mladim »zvezdnikom« spletnega portala YouTube iz Italije, Združenih držav Amerike, Mehike, Dubaja, Velike Britanije, Avstralije in drugih držav. Srečanje je bilo na programu v okviru avdience Papeškega sklada Scholas Occurrentes.



Mladi in papež so se dotaknili najrazličnejših tem, od vključevanja beguncev do motenj hranjenja med mladimi. Frančišek je video blogerje spodbudil, naj pomagajo svetu »znova najti jezik gest«. Ljudem podati roko, jih objeti in jim prisluhniti je najboljša možnost za pomoč v težkih trenutkih, je sveti oče odgovoril na vprašanje mlade Rimljanke, pri kateri za nasvete prosijo številni izmed njenih 800.000 sledilcev na portalu YouTube.

Tisti medijski uporabniki, ki se čutijo izgubljene, potrebujejo prav posebno pozornost; virtualne skupnosti bi morali uporabljati za »pot optimizma in upanja«, je zbrane pozval papež Frančišek.

Sveti oče je obenem tudi napovedal, da bo odgovarjal na vprašanja spletne skupnosti. V ta namen je bila postavljena spletna stran z naslovom www.askpopefrancis.com, na kateri lahko vsi, ki si to želijo, papežu postavijo vprašanje. Izbrani odgovori papeža Frančiška bodo po navedbah Radia Vatikan v letošnjem oktobru ali novembru v knjižni obliki izšli pri eni od italijanskih založb.

Vir: Kathpress
Foto: RV / OssRom

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh