Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za Svetovni dan mladih v Madridu doslej prijavljenih 600.000 udeležencev

Objava: 05. 07. 2010 / 10:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Za Svetovni dan mladih v Madridu doslej prijavljenih 600.000 udeležencev

Do začetka Svetovnega dneva mladih v Madridu je še nekaj več kot štiristo dni

Do začetka Svetovnega dneva mladih v Madridu je še nekaj več kot štiristo dni, prireditelji pa poročajo, da se je na teden dni dolgo druženje s svetim očetom doslej prijavilo že več kot 600.000 romarjev iz vsega sveta.

Dogodek, ki ga v Madridu prirejajo med 16. in 21. avgustom prihodnje leto, je teden dni dolgo potovanje vere in solidarnosti za mlade iz vseh koncev sveta. Veliko mednarodno srečanje se zgodi vsake tri leta, vrhunec srečanja pa je molitev večernic s svetim očetom, ki jim sledi celonočna vigilija in slovesna sveta maša na prostem.

Kot poročajo prireditelji, se je doslej na Svetovni dan mladih med drugim prijavilo 120.000 Italijanov, 70.000 Francozov, 50.000 Poljakov in 25.000 severnih Američanov. Večina romarjev se je prijavila v skupinah, bodisi škofijskih, mladinskih, župnijskih, ali pa v okviru kakšnega drugega verskega združenja.

Vsak romar mora plačati prijavnino, višina pa je določena glede na to, iz katere države prihaja, koliko časa namerava ostati v Madridu in kakšne usluge bo potreboval med bivanjem v španski prestolnici.

Del denarja bo namenjen financiranju samega dogodka, del vsake prijavnine pa bo vložen v ‘solidarnostni sklad’ za vse tiste romarje, ki si sicer potovanja sami ne bi mogli privoščiti. Kajti po besedah madridskega pomožnega škofa Cesarja Franca ‘Svetovni dan mladih ni zgolj za premožne, pač pa za vsakogar, tako za romarje z Madagaskarja kot tiste iz Latinske Amerike’. Škof Franco je poudaril pomen ‘solidarnostnega sklada’, v katerega naj bi vsak romar ob prijavnini prispeval deset evrov. S tem so mlade pozvali k čim večji radodarnosti in širokosrčnosti.

Letos prijavljanje za Svetovni dan mladih poteka prek spleta. Uradno spletno stran http://www.madrid11.com/ so oblikovali pri organizaciji ISBAN, s finančno pomočjo različnih španskih ustanov. Ob končanem dogodku bo madridska nadškofija sistem podarila Vatikanu, v upanju, da si bodo z njim lahko pomagali pri organizaciji romanj v prihodnosti. Sistem je zasnovan tako, da preko varnih spletnih povezav zbira osebne podatke, s čimer prirediteljem omogoča, da bodo bolje poznali svoje romarje in da jim bodo lahko čim bolje ustregli.

Čeprav za udeležbo na vseh dogodkih ni potrebna predhodna prijava, prireditelji upajo, da se bo vnaprej prijavilo vsaj štirideset odstotkov obiskovalcev. Predvidevajo tudi, da bo tokratni Svetovni dan mladih pritegnil okoli petnajst odstotkov večjo množico verne mladine kot v preteklih letih.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/C4AA986AFB3B09D3C1257757002BB3C8?OpenDocument

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh