Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Za uresničenje življenja v Kristusu zaupajte obljubi'

Objava: 07. 04. 2010 / 10:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Za uresničenje življenja v Kristusu zaupajte obljubi'

Te dni v Rimu poteka narodno zasedanje vrhovnih predstojnikov redovnih skupnosti

Te dni (od 7. do 9. aprila) na Papeški univerzi Urbaniana v Rimu poteka 57. narodno zasedanje vrhovnih predstojnikov redovnih skupnosti v Italiji. Tema srečanja nosi naslov 'Za uresničenje življenja v Kristusu zaupajte obljubi'. Vsebinsko gre za nadaljevanje lanskoletnega zasedanja, na katerem so se v svojih razmišljanjih poglabljali v pomen in smisel prerokbe o verskem življenju. Tovrstno srečanje je priložnost za skupno premišljevanje, medsebojno delitev in vedno globlje vstopanje v Božji načrt redovniškega življenja.

Namen zasedanja je poglobiti krstne korenine verskega življenja in doseči večje zavedanje tega, da je biti v Kristusu in s Kristusom pripoved evangelija, ki izvira iz osebne poti učlovečenja. Vendar, kaj to pomeni in kaj prinaša s seboj? Zakaj pot duhovnega življenja sovpada s procesom učlovečenja? Kaj je to, kar naše življenje razčloveči? Kakšne so poti za vstop v to človeško avanturo? To so nekatera vprašanja, o katerih razmišljajo udeleženci 57. narodnega zasedanja vrhovnih predstojnikov redovnih skupnosti s pomočjo docenta na Biblicumu v Jeruzalemu patra Francesca Rossi De Gasperis, priorja skupnosti Bose Enza Bianca ter biblicista in direktorja narodnega katehetskega urada pri Italijanski škofovski konferenci Guida Benzija.

V dneh srečanja imajo udeleženci ob pomoči vodenih delavnic izmenično na voljo priložnosti za poslušanje ter priložnosti za dialog in izmenjavo mnenj, vse to pa z namenom, da si pridobijo čimveč koristnih znanj za svojo službo vodenja in za oživitev kongregacij.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh