Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začenja se vatikansko nogometno prvenstvo

Objava: 18. 02. 2010 / 11:37
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Začenja se vatikansko nogometno prvenstvo

Šestnajst moštev, ki jih sestavlja štiristo duhovnikov, se bo v 'Clericus Cup' potegovalo za naslov prvaka

V Vatikanu v teh dneh znova narašča nogometna vročica: z jutrišnjim dnem se začenja nogometno prvenstvo, v katerem bo sodelovalo šestnajst moštev, sestavljenih iz štiristo za šport navdušenih duhovnikov in semeniščnikov. Prvenstvo z naslovom 'Clericus Cup' se v Vatikanu začenja že četrtič, uradno pa ga bosta predstavila njegov predsednik msgr. Claudio Paganini in predsednik italijanskega nogometnega združenja, Giancarlo Abete.

Prizorišče pokala je cerkveni športni objekt 'Oratorio
San Pietro' v neposredni bližini Vatikana. Zaključna tekma bo odigrana meseca maja na rimskem olimpijskem stadionu. Za favorita ponovno velja moštvo semenišča neokatehumenov 'Redemptoris Mater', ki je naslov osvojilo že v letih 2007 in 2009.

Prvenstva se bodo udeležili semeniščniki iz različnih držav, med njimi tudi Swazilanda in Papue-Nove Gvineje. Starostni razpon igralcev se razteza od devetnajst do sedeminpetdeset let. Prvenstva se lahko udeležijo duhovniki s katoliškh univerz, z mednarodnih duhovniških kolegijev, ter iz semenišč s področja Rima in okolice.

Za prvenstvo veljajo malce prirejena pravila. Vsak polčas traja trideset minut; poleg rumenih in rdečih kartonov lahko sodnik podeli tudi modri karton za srednje težke prekrške, posledica tega pa je petminutno sedenje na kazenski klopi.

Duhovniško nogometno prvenstvo so prvič priredili leta 2007. Od takrat se je tako raven turnirja kot tudi organizacije prvenstva močno dvignila, pravijo predstavniki italijanskega Katoliškega športnega združenja, ki je med prireditelji prvenstva. Tako kot lani se bo otvoritvene tekme prvenstva s svojo piščalko tudi letos udeležil sodnik z mednarodno licenco, tokrat bo to nekdanji italijanski razsodnik pri združenju FIFA, Stefano Farina.

Dodatne informacije o prvenstvu so na voljo na spletnem naslovu:
http://www.csi-net.it/whitePages/sito%20clericus%20cup/clericuscup.htm

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh