Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začetek kolesarske dirke po Italiji 2018 v Jeruzalemu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 19. 09. 2017 / 07:37
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Začetek kolesarske dirke po Italiji 2018 v Jeruzalemu

Začetek kolesarske dirke po Italiji 2018 v Jeruzalemu

Zaključek znamenite tekme Giro d'Italia predvidoma v Vatikanu.

Ena izmed najbolj znanih kolesarskih tekem na svetu, dirka po Italiji (Giro d'Italia), se bo leta 2018 začela v Jeruzalemu. Kolesarji bodo 4. maja štartali izpred obzidja starega mestnega jedra med vrati Jaffa in Novimi vrati, je na včerajšnji tiskovni konferenci v Jeruzalemu napovedal direktor dirke Mauro Vegni. Udeleženci bodo z meritvijo časa odpeljali desetkilometrsko krožno etapo od obzidja proti knesetu, izraelskemu parlamentu, in nazaj. Prvič v svoji več kot stoletni zgodovini se bo dirka po Italiji tokrat začela zunaj Evrope. Za tritedensko kolesarsko tekmovanje vsako leto pripravijo progo, dolgo okoli 3.500 kilometrov.



Nepotrjene pa so zaenkrat še govorice, da naj bi se Giro 2018 zaključil v Vatikanu, in sicer pod geslom »Mir in sožitje«, kot je poročala agencija AFP. Etapni načrt bo v celoti predstavljen v letošnjem novembru.



Odločeno je že, da bo okoli 180 profesionalnih kolesarjev po štartu v Jeruzalemu v Sveti deželi odpeljalo še dve etapi, nato pa se bodo vrnili na evropsko celino. Drugi dan jih bo dirka vodila od Hajfe preko Tiberije in Nazareta do Tel Aviva, tretja etapa na izraelskih tleh pa se začne v Beeršebi v puščavi Negev in zaključi na najjužnejši točki dežele, v pristaniškem mestu Eilat ob Rdečem morju.

Vir: Kathpress
Foto: Giro d'Italia / Facebook

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh