Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Začetek predavanj na Fakulteti za poslovne vede v novem študijskem letu

Objava: 21. 10. 2011 / 14:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Začetek predavanj na Fakulteti za poslovne vede v novem študijskem letu

Pred začetkom predavanj minuli ponedeljek sta študente nagovorila dekan prof. dr. Lovro Šturm ter prodekan za študijske zadeve doc. dr. Žiga Andoljšek.

Na Fakulteti za poslovne vede pri Katoliškem inštitutu, prvi fakulteti nastajajoče katoliške univerze, so se v ponedeljek, 17. oktobra 2011, uradno začela predavanja v študijskem letu 2011/2012. Kot sporočajo s Tiskovnega urada SŠK, sta pred začetkom predavanj študente nagovorila dekan prof. dr. Lovro Šturm ter prodekan za študijske zadeve doc. dr. Žiga Andoljšek.

Prvi generaciji se je pridružilo dvanajst novih študentov, kar pomeni, da v letošnjem študijskem letu na fakulteti študira štiriindvajset študentov.

Študenti prve generacije so v preteklem akademskem letu redno obiskovali predavanja in na njih aktivno sodelovali. Na fakulteti so gostili več kot deset priznanih strokovnjakov iz prakse s področja podjetništva, industrije, bančništva, poslovne etike, inovacij, governance EU, kulture, teologije in sodstva. Študentje so v okviru seminarskega dela pri posameznih predmetih pripravili projektne naloge o managementu določenega poslovnega subjekta, recenzijo knjige ali članka, od katerih so bili najboljši objavljeni, in druga strokovna dela. V Sloveniji so obiskali Banko Slovenije in Ustavno sodišče Republike Slovenije, na mednarodni ravni pa so v okviru ekskurzije v Vatikanu in Rimu obiskali tamkajšnjo Evropsko univerzo in se udeležili kongresa o univerzitetnem izobraževanju. Jeseni so imeli izobraževanje s področja iskanja spletnih knjižnih virov. Aktivno so sodelovali pri organizaciji večerov z gostom, v okviru katerih so gostili tri ugledne in uspešne posameznike. Študentje so v odnosu do študija pokazali visoko mero vestnosti in motiviranosti, kar se je izkazalo tudi v uspešnosti in visoki povprečni oceni. Večina študentov je obveznosti za vpis v višji letnik uspešno opravila že v junijskih izpitnih rokih.

Katoliški inštitut bo za tekoče študijsko leto nekaterim študentom prvič podelil štipendije. Na voljo so tri vrste štipendij: štipendija Katoliškega inštituta, štipendija v spomin Andreja Milesa in štipendija sv. Vincencija. Cilj je, da štipendije podelijo tistim kandidatom, ki si študija na Fakulteti za poslovne vede sami ne bi mogli privoščiti. Na željo darovalcev pri podelitvi štipendij lahko upoštevajo tudi študijsko uspešnost posameznika. Nekaj štipendij in prostih vpisnih mest je še na voljo.

Dodatne informacije o študiju na Fakulteti za poslovne vede so na voljo na spletni strani http://www.katoliski-institut.si/.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh