Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zahvala policistom za varovanje Vatikana

Objava: 18. 01. 2011 / 07:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zahvala policistom za varovanje Vatikana

Rimska policija ima v Vatikanu lastni inšpektorat za javno varnost.

Papež Benedikt XVI. se je minuli konec tedna pristojnim italijanskim policistom zahvalil za njihovo varovanje cerkvene države. Kot angeli varuhi rimski policisti dan in noč bdijo nad Trgom sv. Petra in nad celotnim Vatikanom, je sveti oče dejal minulo soboto, ko je sprejel sodelavce vatikanskega inšpektorata za javno varnost. Posebej je pozdravil njihovega generalnega vodjo, Raffaela Aiella, ki je vodstvo inšpektorata prevzel šele pred kratkim.

Benedikt XVI. je v nagovoru izrazil svojo hvaležnost za strokovnost in prizadevnost vseh sodelavcev inšpektorata. Skrbno varovanje javnega reda je nedvomno upoštevanja vredno delo, saj pogosto zahteva veliko potrpežljivosti, vztrajnosti, požrtvovalnosti in pripravljenosti za poslušanje. To je tudi služba, ki predvsem na Trgu sv. Petra omogoča mirno in varno odvijanje verskega dogajanja.

Rimska policija ima v Vatikanu lastni inšpektorat za javno varnost. Po Lateranski pogodbi iz leta 1929 je za varnost na Trgu sv. Petra in na vsem papeškem ozemlju pristojna republika Italija. Preostalo vatikansko ozemlje varuje Papeška švicarska garda in vatikanska žandarmerija, ki jo prav tako upravljajo Italijani.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh