Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zborovanje skupine 'Survivors' Voice' v Vatikanu

Objava: 02. 11. 2010 / 13:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zborovanje skupine 'Survivors' Voice' v Vatikanu

Pater Lombardi je minulo nedeljo sprejel predstavnike udeležencev zborovanja 'Glas preživelih', žrtev spolnih zlorab duhovnikov iz različnih dežel.

Na predvečer praznika vseh svetnikov je bilo v Rimu zborovanje, ki ga je organizirala skupina 'Survivors' Voice' (Glas preživelih). Kot poročajo pri vatikanskem radiu, so na zborovanju sodelovale žrtve spolnih zlorab duhovnikov iz različnih dežel, prireditelji in nekaj novinarjev. Navzočih je bilo okoli sto oseb, ki so se zbrale pri Angelskem gradu in se napotile proti trgu sv. Petra. Tam je pred bronasta vrata nekaj predstavnikov položilo svoja pisma.

Po zborovanju se je vatikanski tiskovni predstavnik p. Federiko Lombardi srečal z osmimi predstavniki, med njimi so bili v glavnem prireditelji, in se z njimi na sedežu vatikanskega radia pogovarjal približno eno uro. Prisluhnil je njihovim besedam in izrazil žalost ter zaskrbljenost Cerkve. Razložil jim je tudi zavzemanje Cerkve v boju proti pedofiliji in spolnim zlorabam ter prizadevanje za zaščito mladostnikov.

Pater Lombardi je predstavnikom izročil besedilo, v katerem ga sveti oče Benedikt XVI. spodbuja kot tiskovnega predstavnika, naj si vedno vzame čas za žrtve spolnih zlorab in jim izrazi pripravljenost, da se bo naredilo vse, da v prihodnje ne bo več prišlo do teh krutih spolnih zlorab. Predstavniki so p. Lombardijui izrazili željo, naj zaprosi papeža, da bi strožje ukrepal in naročil škofom, naj v vsakem primeru naznanijo pedofilske duhovnike.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh