Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

ZDA napadle vozilo skrajnežev Islamske države v Afganistanu

Za vas piše:
M. M.
Objava: 29. 08. 2021 / 18:36
Oznake: Svet, Vojna
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.08.2021 / 18:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
ZDA napadle vozilo skrajnežev Islamske države v Afganistanu
V Afganistanu je vse bolj napeto. FOTO: Splet

ZDA napadle vozilo skrajnežev Islamske države v Afganistanu

Združene države Amerike so po navedbah ameriških predstavnikov v Kabulu danes izvedle zračni napad z brezpilotnim letalnikom na domnevne člane skrajne Islamske države (IS) v Afganistanu.

S tem so želele odvrniti "neposredno grožnjo" teroristov na kabulskem letališču, poročanje tujih tiskovnih agencij povzema STA.

Napad na samomorilca

Po navedbah ameriške strani je bil napad, v okviru katerega so iz brezpilotnega letala izstrelili raketo, usmerjena proti samomorilskemu napadalcu v vozilu, ki je nameraval izvesti napad na letališču v Kabulu, je poročal britanski BBC. »Ameriške vojaške sile so danes izvedle samoobrambni zračni napad na vozilo v Kabulu, s čimer so odpravile neposredno grožnjo« lokalne skupine Islamske države, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal tiskovni predstavnik ameriškega glavnega poveljstva Bill Urban.

Znatne količine eksplozivnega materiala

Kot je še dejal tiskovni predstavnik ameriškega glavnega poveljstva, so »sekundarne eksplozije na vozilu pokazale na prisotnost znatne količine eksplozivnega materiala.« Iz Kabula so sicer pred tem poročali o eksploziji v bližini letališča. Predstavnik ministrstva za zdravje je potrdil, da je na območju prišlo do eksplozije. Šlo naj bi za raketo, ki je zadela hišo.


Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh