Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zdravnik, ki vodi preiskavo o smrti nosečnice na Irskem, goreč zagovornik legalizacije splava

Objava: 22. 11. 2012 / 08:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Zdravnik, ki vodi preiskavo o smrti nosečnice na Irskem, goreč zagovornik legalizacije splava

Primer je vzbudil srdito kritiko nauka katoliške Cerkve, ki naj bi imel močan vpliv na irsko medicinsko osebje, toda tudi cerkveni nauk dopušča zdravniško posredovanje, da bi rešili življenje matere, četudi pri tem tvegajo izgubo nerojenega otroka.

Zdravnik, ki ga je irska vlada imenovala kot vodjo preiskovalne skupine o smrti nosečnice Savite Halappanavar, je goreč zagovornik legalizacije umetne prekinitve nosečnosti.

Dr. Sabaratnam Arulkumaran, nekdanji predsednik Mednarodne zveze za ginekologijo in porodništvo, je soavtor časopisnega članka, v katerem pozivajo države s prepovedjo opravljanja splava, ‘naj si ogledajo razpoložljive dokaze, ki govorijo v prid liberalnejšim zakonom o splavu’.

Dr. Arulkumaran bo vodil preiskavo glede okoliščin, ki so privedle do smrti Savite Halappanavar. Nosečnica je umrla zaradi zastrupitve krvi po spontanem splavu. Njen soprog bolnišnico obtožuje, da ji niso hoteli opraviti splava, ki bi ji lahko rešil življenje. Zagovorniki splava na Irskem trdijo, da ta nesrečni primer dokazuje potrebo po spremembi irske zakonodaje o splavu. Tamkajšnji zagovorniki življenja so se odzvali s pojasnilom, da trenutni zakon omogoča splav, če je ogroženo življenje matere.

Primer je vzbudil tudi srdito kritiko nauka katoliške Cerkve, ki naj bi imel močan vpliv na irsko medicinsko osebje. Toda tudi cerkveni nauk dopušča zdravniško posredovanje, da bi rešili življenje matere, četudi pri tem tvegajo izgubo nerojenega otroka.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/4F946422189C7F03C1257ABD0031973D?OpenDocument

O tej temi so pisali tudi na spletnem portalu Iskreni.net:
http://www.iskreni.net/mnenja/167-mica-skoberne/1572-zloraba-tragicne-smrti-savite-halappanavar.html

Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh