Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Zgodovinski obrat' v Evropski zvezi glede verske svobode

Objava: 06. 06. 2011 / 10:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Zgodovinski obrat' v Evropski zvezi glede verske svobode

Predlog tesnega sodelovanja s Cerkvami in cerkvenimi projekti v deželah severne Afrike.

Po srečanju z najvišjimi evropskimi cerkvenimi voditelji minuli teden v Bruslju so se vrhovni predstavniki evropskih ustanov zavzeli za versko svobodo v deželah severne Afrike. Johanna Touzel, tiskovna predstavnica Komisije katoliških škofovskih konferenc pri Evropski zvezi (ComECE), v novih prizadevanjih predsednika Evropskega sveta Hermana Van Rompuya, predsednika Evropske komisije Joseja Manuela Barrosa in predsednika Evropskega parlamenta Jerzyja Buzka vidi 'zgodovinski napredek'.

Dolga leta so bila vprašanja glede verske svobode za politike na evropski ravni tabu tema, je Touzelova poudarila v pogovoru za Radio Vatikan. Evropske ustanove so na versko svobodo vedno gledale kot na pristojnost posameznih držav članic, zato je po mnenju Touzelove v zadnjih mesecih resnično prišlo do obrata, in zdaj je verska svoboda na prednostni listi Evropske zveze.

Na izvedbeni ravni tega 'preobrata' Touzelova Evropski zvezi priporoča tesno sodelovanje s Cerkvami, saj so te v prizadetih deželah že zdaj prisotne s številnimi projekti. Pri Evropski zvezi se zavedajo, da Cerkve upravljajo mnoge šole in univerze, ki bi resnično potrebovale podporo evropskih ustanov.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh