Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Znana je tema naslednjega svetovnega srečanja družin

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 05. 2019 / 07:27
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.05.2019 / 05:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Znana je tema naslednjega svetovnega srečanja družin

Znana je tema naslednjega svetovnega srečanja družin

Družine se bodo znova srečale med 23. in 27. julijem 2021 v Rimu.

Dikasterij za laike, družino in življenje je oznanil temo naslednjega svetovnega srečanja družin, ki ga leta 2021 prirejajo v Rimu: »Družinska ljubezen: poklicanost in pot k svetosti«. Družine z vsega sveta se bodo v italijanski prestolnici družile med 23. in 27. julijem 2021.

Z omenjenega dikasterija v izjavi za javnost pojasnjujejo, da želijo s tem geslom »med peto obletnico apostolske spodbude Radost ljubezni in tri leta od izdaje apostolske spodbude Veselite in radujte se izpostaviti družinsko ljubezen kot poklicanost in pot svetosti, da bi razumeli in si podelili globok in zveličaven pomen družinskih odnosov v vsakdanjem življenju«. Zato si to srečanje zastavlja namero, da se Amoris Laetitia znova prebere v luči poklicanosti k svetosti Gaudete et exsultate.

»Zakonska in družinska ljubezen razkrivata dragocen dar skupnega življenja, v katerem se neguje skupnost ter zavrača kulturo individualizma, potrošništva in odmetavanja,« je zapisano v izjavi. Ta obenem poudarja, kako pomembno je, da priznamo istovetnost vsakega posameznega družinskega člana. V izjavi še beremo, da zakonska zveza in družina oblikujeta konkretno izkušnjo ljubezni. Kažeta nam »velik pomen medčloveških odnosov, v katerih si v vsakdanjem življenju delimo radosti in skrbi na poti do srečanja z Bogom«. To potovanje krepi ljubezen in omogoča klic k svetosti. S tem je, se sklene izjava, krščanska družina odraz »najprivlačnejšega obraza Cerkve«.

Zadnje svetovno srečanje družin je bilo avgusta 2018 v irski prestolnici Dublin, papež Frančišek pa je tedaj izbral temo »Evangelij družine: veselje za svet«.

Vir: Vatican News / Radio Vatikan
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Nilski dragulj
Proza
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh