Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Zvestoba v zakonu in svoboda si ne nasprotujeta«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 10. 2015 / 11:32
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Zvestoba v zakonu in svoboda si ne nasprotujeta«

»Zvestoba v zakonu in svoboda si ne nasprotujeta«

Frančišek je med splošno avdienco spomnil, da je družina zgrajena na obljubi ljubezni in zvestobe.

Zakonska zvestoba si po mnenju papeža Frančiška zasluži večje družbeno priznanje in ovrednotenje. Zaobljuba ljubezni in zvestobe predstavlja temelj družine, vendar danes očitno ne velja več kaj dosti in je v marsikakšnem pogledu zelo oslabljena, je sveti oče dejal v nagovoru med današnjo splošno avdienco na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Frančišek semkaj šteje tudi napačno razumljeno svobodo in namišljeno pravico do osebnega zadovoljstva za vsako ceno in v katerem koli odnosu. To je bilo »povišano« v temeljno pravico in zoperstavljeno zvestobi, je papež pojasnil okoli 30.000 zbranim obiskovalcem in romarjem na Trgu sv. Petra. Zvestoba in pristna svoboda pa si sploh ne nasprotujeta.



Frančišek je poudaril, da se zvestoba in svoboda medsebojno podpirata. To velja tako za osebne odnose kot za poslovni svet. Družina je zgrajena na obljubi ljubezni in zvestobe, ki si jo podelita mož in žena, vključuje pa obvezo za sprejemanje in vzgojo otrok, je poudaril papež. »Zvestobe ne moremo kupiti ali izsiliti, ne da bi zanjo sami kaj žrtvovali.«

Frančišek je priporočil, naj imamo pred očmi »čudež milijonov mož in žena, ki v svojih družinah še vedno vsak dan živijo čudež zvestobe, ki vsemu svetu prinaša blagoslov«. Ta blagoslov velja ohranjati in se iz njega česa naučiti.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (J.P.)

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh