Zapri
Iskanje

Veliki šmaren na Veliki planini

Datum: 15. 08. 2019
Ločilo
Ura: 10.30
Ločilo
Trajanje: 15.8.2019
Ločilo
Župnija: Kamnik
Objava: 15. 08. 2019
Ura: 10.30
Trajanje: 15.8.2019
Oznake: Dogodek
Lokacija: Velika planina
Ustavi predvajanje

Veliki šmaren na Veliki planini

Veliki šmaren na Veliki planini
Praznik Marijinega vnebovzetja, 15. avgust, bo postregel z lepim in sončnim vremenom! Maša v kapeli Marije Snežne bo ob 13. uri, vabimo pa vas tudi na vodeni ogled Velike planine, ki se bo pričel ob 10.30 na najvišji točki Velike planine, Gradišču.
Veliki šmaren oziroma Marijino vnebovzetje praznujemo 15. avgusta. Praznični dan bo sončen, temperature se bodo dvignile in četrtek bo odličen dan za izlet v hribe. Maša v kapeli Marije Snežne na Veliki planini, ki se rahlo dviga nad pastirskim naseljem, bo ob 13. uri.

Vse obiskovalce pa vabimo na vodeni ogled Velike planine z lokalnim turističnim vodnikom. Med sprehodom si tako ogledate pastirsko naselje s kapelo Marije Snežne in Preskarjevim muzejem ter nekaterimi naravnimi posebnostmi planine kot je jama Veternica. Za prijetno osvežitev vas v jami tudi v najbolj vročih poletnih mesecih pričakajo majhne krpice snega. Ogled se prične na najvišji točki Velike planine (Gradišče – zgornja postaja sedežnice) ob 10.30, zaključi pa se ob 13.30 na Zelenem Robu, kjer se lahko okrepčate s pravo planinsko malico, kupite kakšen spominek ali pa se spočijete ob razgledu na Kamniško Savinjske Alpe.

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh