Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Veliko praznovanje farnega praznika v Malečniku

Datum: 27. 06. 2021
Ura: /
Trajanje: 27.6.2021 - 1.7.2021
Objava: 27. 06. 2021
Ura: /
Trajanje: 27.6.2021 - 1.7.2021
Oznake: Dogodek
Lokacija: Malečnik
Ustavi predvajanje

Veliko praznovanje farnega praznika v Malečniku

Veliko praznovanje farnega praznika v Malečniku
V Malečniku se pripravljajo na osrednje letošnje praznovanje – žegnanje ob župnijskem prazniku, saj se bliža god sv. Petra, ki je zavetnik kraja. Ob tem v župniji pripravljajo niz zanimivih prireditev tako za otroke kot odrasle.
V Malečniku se pripravljajo na osrednje letošnje praznovanje – žegnanje ob župnijskem prazniku, saj se bliža god sv. Petra, ki je zavetnik kraja. Ob tem v župniji pripravljajo niz zanimivih prireditev tako za otroke kot odrasle.

* v nedeljo, 27. junija, bo slovesno mašo ob 10. uri daroval mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl, ki bo po njej blagoslovil prenovljene prostore v župnišču, pritlične prostore Društva malečniških gospodinj in prenovljeno prešo, ki jo je obnovilo malečniško Društvo upokojencev. Pod šotorom ob cerkvi bodo domačini in kmečki turizmi ob upoštevanju priporočil NIJZ pripravili pogostitev za vse navzoče, mladi harmonikaš pa bo poskrbel za glasbo. Župnijska Karitas ob tem prireja srečelov, vsaka srečka bo dobitna.

* v ponedeljek, 28. junija, bo ob 215. obletnici rojstva Marka Glaserja, malečniškega župnika, pesnika in pisatelja (1806 - 1889) ter 30. letnici slovenske samostojnosti v župnišču otvoritev Glaserjevega salona in galerije umetniških del. Na stalni razstavi bo več kot dvajset slik, od katerih so jih nekaj dali obnoviti s pomočjo donatorjev. Razstavljen bo tudi restavrirani Glaserjev mašni plašč. Otvoritev bo potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

* v torek, 29. junija, ko goduje sv. Peter, bo večerno mašo vodil nekdanji malečniški kaplan Martin Bezgovšek. Pri maši bo prepevala vokalna skupina Slovenskogoriški glasovi, ki bo po maši izvedla tudi krajši koncert.

S tem pa dejavnosti še ni konec. Glaserjev salon in galerija, ki bosta odprta za javnost, bosta skozi poletje ponujala razne aktivnosti. Že 1. julija bo od 9. do 12. ure potekala ustvarjalna delavnica za otroke (od 5. do 13. leta). Preko zgodbe in različnih likovnih tehnik bodo spoznavali papeža Frančiška, delavnico pa bo vodila Katja Kac Zupanič. V okviru Društva malečniških vinarjev bo v juliju potekalo predavanje o vinarstvu z degustacijo posebnih sort vina, Društvo malečniških gospodinj bo pripravilo razstavo črno belih fotografij in pekarskih izdelkov po recepturah šolskih sester izpred 100 let, ki so nekdaj delovale v Malečniku, otroci pa bodo pod vodstvom Mojce Kelbič Đajić, profesorice geografije in zgodovine, lahko »potovali« od Egipta, Grčije in Avstrije do Japonske – delavnica za otroke (od 5. do 13. leta). Raziskovali bodo države, ki so preko slik povezane z galerijo, saj upodobljenci izhajajo prav od tam. Na omenjene delavnice se je potrebno prijaviti.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Kupi v trgovini

Novo
Kje najti srečo?
Duhovna rast
24,90€

Imaš zanimiv dogodek?

Deli ga z nami.

Dodaj dogodek

Novosti v knjigarni

Novosti v trgovini

Nazaj na vrh