Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje
Duhovna rast

Duhovnikovo duhovno očetovstvo

Zaklad v glinenih posodah

Novo
Duhovna rast

Duhovnikovo duhovno očetovstvo

Zaklad v glinenih posodah

Biti pristna podoba Božjega očetovstva je tudi v današnjem času del duhovnikove poklicanosti. Več
19,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Duhovnikovo duhovno očetovstvo
Duhovnikovo duhovno očetovstvo
19,90€

Lastnosti

Koda: 9789610410485
Avtor prevoda: Drago K. Ocvirk
Založba: Družina
Leto izdaje: 2023
Število strani: 120
Vezava: Trda
Mere: 140 x 210 mm
ISBN: 978-961-04-1048-5

O izdelku

V krizi očetovstva, ki jo doživlja sedanja družba, je bolj kot kdaj koli prej potrebno, da so moški, zlasti duhovniki, podobe močnega in hkrati nežnega očetovstva Boga, po katerem se razlivata upanje in blagoslov. Kaj vse je pomembno za uresničevanje »pravega« očetovstva? Kako postati oče? Katere svetopisemske osebe nam dajejo zgled? Z odgovorom na ta vprašanja želi knjiga nakazati, kako naj duhovnik uresničuje svoje posvečenje in se obvaruje pred morebitnimi spodrsljaji in nejasnostmi na tem občutljivem področju. Ta knjiga ne bo zanimala le duhovnikov, ampak bo v pomoč tudi vsem drugim (očetom, vzgojiteljem, voditeljem itd.), ki so poklicani k uresničevanju določenega očetovstva v Cerkvi ali družbi.


O avtorju:

Jacques Philippe (1947) je francoski duhovnik (posvečen 1985) in član Skupnosti blagrov (od 1976), v kateri je odgovoren tudi za formacijo novih članov. Je priljubljen duhovni spremljevalec in voditelj duhovnih vaj ter pisatelj, njegove knjige so uspešnice v več kot 20 jezikih..


Odlomek iz knjige:

 »Duhovnikovo očetovstvo ni nekaj, kar ima sam po sebi, ampak je ponižno služenje edinemu bistvenemu očetovstvu, to je Božjemu. Duhovnik sam osebno nikakor ni vir ali cilj odnosa, ki ga kot duhovnik lahko vzpostavi s tistimi, ki so mu zaupani v okviru njegove službe. Ne gre za to, da bi zaupane mu ljudi naredil za svoje otroke, ampak za otroke nebeškega Očeta.«

Podobni izdelek

Molitev, ki zdravi
Duhovna rast
5,50€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh