Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Ob nakupu nad 40€ vas čaka brezplačno darilo: Križev pot s papežem Frančiškom!

Zapri
Iskanje
Kuharice

Za božič k babici

Sladki praznični recepti za vse generacije

Novo
Kuharice

Za božič k babici

Sladki praznični recepti za vse generacije

Vsaka družina ima svoje kulinarične tradicije in najboljše babičine/mamine/tetine jedi Več
29,90€
Zmanjšaj
Dodaj
Na zalogi
Dostava: 2-4 dni
Za božič k babici
Za božič k babici
29,90€

Lastnosti

Koda: 9789610717959
Založba: Družina
Leto izdaje: 2023
Število strani: 136
Vezava: trda
Mere: 214 x 216 mm
ISBN: 9789610717959

O izdelku

Vsaka družina ima svoje kulinarične tradicije in najboljše babičine/mamine/tetine jedi. To so jedi, ki ob družinskih posebnih priložnostih dodajo piko na i, dodajo domačnost, občutek sprejetosti in veselja ob pogledu na obloženo mizo domačih dobrot. Pri avtorici doma je zagotovo zmagovalka babičina potica oz. “potica babi Lube”.

Sladka kuharska knjiga Za božič k babici v štirih glavnih poglavjih zajema avtoričino družinsko sladko kulinarično tradicijo: od babičine potice, maminih mandljevih polmesecev, avtoričinih lučk in mini pit, do sladkega packanja z najmlajšimi. Knjiga obsega več kot petdeset receptov, veliko nasvetov, predlogov za kombinacije okusov, idej za mini sladka darilca in (sladko) ustvarjanje z otroki.

O AVTORICI:

»Moja sladka pot se je začela že v otroštvu, ko sem z veseljem pri peki pomagala mami. Kmalu sem se tudi sama lotila kakšne sladice, med faksom sem pogosto pekla in se sproščala med zahtevnimi izpiti in kolokviji. Recepti so me spremljali tudi v službi – sicer malce drugačni – kar nekaj let sem delala kot magistra farmacije v lekarni. Med porodniško sem začela peči moderne sladkarije in odkrivati nove tehnike, nove recepte. Svoje znanje in veselje do peke in ustvarjanja pa z največjim veseljem predajam tudi hčerki Mii, ki že od plenic dalje z mano packa, gnete ter odkriva radost v tem, da iz osnovnih sestavin sam nekaj spečeš. Seveda so mrvice in pisane perlice na koncu še pika na i. Po porodniški sem sklenila, da bom zamenjala vrsto receptov in se osredotočila na sladke recepte ter napisala kuharsko knjigo. Knjigo, ki bo tudi naslednjim generacijam v pomoč pri odkrivanju svojih (sladkih) korenin.«

Lucija Golobič

Podobni izdelek

Kuham!
Kuharice
9,90€

Želite obdariti svoje najdražje? Obiščite trgovino Aleteia.

Več

Povezani članki

Nazaj na vrh