Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Knjigi za zakonce

Za vas piše:
K. C.
Objava: 23. 02. 2018 / 09:28
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.04.2018 / 09:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

Knjigi za zakonce

Tudi knjige so lepo darilo za zakonce. Založba Družina je zanje izdala knjigi Psalmi za pare in Blaženi in sveti zakonci.

Tudi knjige so lahko lepo darilo za zakonski par ob poroki, obletnici ali celo takrat, ko potrebujeta spodbudo, da prebrodita manj prijetne trenutke. Založba Družina je zanje izdala knjigi Psalmi za pare in Blaženi in sveti zakonci.

Psalmi za pare

Knjiga Psalmi za pare vabi, da skupaj, kot par, v različne življenjske priložnosti povabimo Boga in pri njem najdemo odgovore na najgloblja življenjska hrepenenja ter iskanja.

»Moški in ženska, ki se ljubita – to je mojstrovina!« je dejal papež Frančišek. In ta mojstrovina je trajen čudež, ker »iz dveh življenj naredi eno«. Kako naj ta mojstrovina ohrani svojo veličastnost, če si krščanski zakonci ne vzamejo časa za trud tudi v molitvenem življenju, da bi še na tem področju Bog njuni življenji združil v eno?

Nekateri pari že imajo navado moliti skupaj, drugi molijo drug ob drugem, a včasih brez globoke edinosti duš; tretji občutijo nelagodje in se jim zdi skupna molitev težavna. Za par je običajno, da gre v življenju skozi te različne duhovne faze. V kakršnem koli položaju že sta, je pomembno, da namenita nekaj časa tedenski molitvi, ko skupaj molita kot par. To ni samo pomembno, ampak je za zvezo bistveno! Takrat lahko molitev prilagodita lastni poklicanosti: enkrat na teden si vzameta sveti čas za skupno molitev, kot zakonca, en glas, eno srce in en duh.

Blaženi in sveti zakonci

Zakonce pa lahko navdihujejo tudi drugi zakonci s svojim zgledom. Ti so zbrani v knjižici Blaženi in sveti zakonci. Ti so se odlikovali s svojo zanesljivostjo, dokončnostjo in zvestobo. »Njihovo vodilo je bilo: pred Bogom sva si izrekla svojo privolitev, ostajava skupaj, drživa skupaj. Ti zakonci so sicer živeli v svojem času, a so imeli nekaj nadčasnega. Drug drugemu so enkrat za vselej rekli: Ti in samo Ti za vedno!,« je povedal avtor knjige prelat Helmut Moll. Ti zakonci »so se odlikovali s svojo zanesljivostjo, dokončnostjo in zvestobo. Njihov zakon se ni ravnal po duhu časa. Zato je bil zgleden.«

Predstavljeni so po časovnem zaporedju. Tako na koncu najdemo tudi zakonce, pri katerih je postopek kanonizacije pričakovan ali že začet.

Več o knjigah si preberite v tiskani Družini na strani 13, ki bo izšla naslednji teden.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh